Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Denna blågula prinsesstårta passar bra till student- och midsommarfester.
Ingredienser
Tårtbotten 20-24 cm
4 ägg
180 g strösocker
60 g vetemjöl
75 g potatismjöl
10 g bakpulver
Hallonsylt
250 g hallon
250 g socker
Montering
4 dl vispgrädde
300 g vit marsipan
100 g gul marsipan
100 g blå marsipan
Florsocker
Tillagning
Tårtbotten
Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar).
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
Vänd ner det i äggsmeten. Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 min. på 175°C.
Hallonsylt
Skölj bären och lägg dem i en kastrull tillsammans med syltsocker och koka under omrörning i fem minuter.
Tag kastrullen från värmen och skumma noga.
Häll upp sylten i en varm, ren burk och ställ i kylen.
Vaniljkräm
Skrapa ur vaniljstången och koka upp tillsammans med mjölken. Ta upp stången ur mjölken.
Vispa äggulor, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst.
Häll mjölken över äggsmeten under vispning.
Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning.
Lyft bort från plattan när krämen tjocknat.
Häll vaniljkrämen genom en finmaskig sil ner i en skål och tillsätt smör lite i taget under vispning.
Plasta skålen och ställ i kylen.
Montering
Montera tårtan när bottnarna och vaniljkrämen är helt kall och sylten tjocknat.
Vispa grädden och skär tårtbottnen i tre delar.
Bred hallonsylt, alternativt mosade jordgubbar, på det undre lagret.
Lägg på nästa botten och bred på vaniljkräm.
Lägg på den sista bottnen och bred grädden ovanpå och runt om tårtan. Lägg det mesta av grädden mitt på bottnen så att tårtan blir ”bullig”.
Ställ kallt medan du förbereder marsipanen.
Knåda marsipanen till den blir mjuk och kavla ut den till cirka 3–4 mm tjock och större än själva tårtan.
Använd florsocker om marsipanen fastnar, eller en kavelmatta.
Vänd över marsipanlocket på tårtan och forma den med händerna runt tårtan. Skär bort kanterna så att den blir jämn.
338032, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
353581, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
299180, F&G M/S, Belgien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
537282, Martin & Servera, Danmark
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Tårta med mangomousse och hallonpannacotta
Elegant och fruktig moussetårta med fräscha smaker, både söt och syrlig. Passar för de flesta tillfällen - till exempel påsk eller mors dag.
Vi rekommenderar
Recept
Prinsesstårta
Prinsesstårtan är en traditionell svensk tårta sedan 1948, då originalreceptet förekom första gången i
Prinsessornas kokbok . Marsipanöverdraget är oftast grönt, dekorerat med en rosa marsipanros. Den gula varianten kallas för prinstårta och den röda eller rosa för operatårta. Idag består tårtan även av ett lager sylt eller frukt (ofta hallon), till skillnad från originalreceptet med enbart vaniljkräm och vispad grädde.