Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Korn-otto med jordärtskocka, hasselnöt, skogssvamp och trattkantarellbuljong. Recept av David Lundqvist, Årets Kock 2018.
Ingredienser
Lagom åt:
10 personer
Korn-otto
1,5 l helt korn
2 l grönsaksbuljong
4 dl vitvin
4 msk olivolja
3 st schalottenlök, skalad och finhackad
3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
300 g smör
400 g Parmesan/Pecorino, finriven
400 g smetana, vispad
Salt och peppar
Jordärtskocka
2 kg medelstora jordärtskockor, skrubbade
10 st medelstora jordärtskockor, skalade
200 g smör
Olivolja
Salt
Peppar
2,5 dl 1,2,3-lag, 1 del ättika, 2 del socker, 3 del vatten
4 timjankvistar
Svampsauté
2 kg skogssvamp, putsad, rensad och skuren/repad i bitar (t.ex. Karl-Johan, Gul Kantarell, Svart Trumpetsvamp, Trattkantarell, Taggsvamp)
4 st schalottenlök, finhackad
4 st vitlöksklyftor, finskuren
6 kvistar timjan, repad
5 kvistar bladpersilja, finstrimlad
150 g smör
5 msk rapsolja
Salt
Peppar
Svampbuljong
60 g torkad trattkantarell
400 g champinjoner, rensade
2 l vatten
3 st gula lökar, i grova bitar
4 st vitlöksklyftor
4 st timjankvistar
4 st rosmarinkvistar
½ rotselleri, skalad och skuren i bitar
2 st palsternacka, skalad och skuren i bitar
2 msk kallpressad rapsolja
Kikkomansoja
Citronjuice
Hasselnötter
300 g hasselnötskärnor, skållade
3 dl vatten
2 msk salt
Video
David berättar om finalen i Årets Kock 2018
Video
Här berättar David varför han väljer att arbeta med svenska produkter
Video
David ger sina tips på hur man lagar mat till många
Tillagning
Korn-otto
Värm buljongen på svag värme.
Svetta lök och vitlök i olivolja på medelhög värme i vid kastrull.
Vänd ner kornet, vänd runt några gånger. Tillsätt sedan vitvin och koka upp.
Sjud på medelvärme och mata med buljongen när vätskan kokat in.
Koktid 20-25 min.
Tillsätt smör och rör ut. Vänd ner smetanan och sedan osten.
Smaka av med salt och peppar.
Jordärtskocka
Skär de 10 jordärtskockorna i mindre bitar. Koka upp 123-lagen och häll över skockorna. Låt dra i 20 min.
Rosta resten av skockorna i ugn med 50 g av smöret, salt, peppar och timjan på 185 grader tills mjuka (stickprov), ca 25-30 min.
Bryn skockorna i panna på medelhög värme innan servering. Dressa med olivolja, flingsalt och svartpeppar.
Svampsauté
Bryn svampen i rapsolja i panna på medelhög värme och lite salt.
Tillsätt smöret, löken och timjan. Bryn tills det skummar om smöret.
Avsluta med persilja och smaka av med salt och peppar.
Svampbuljong
Koka upp och sjud allt utom soja och citronjuice i 30 min.
Sila genom finmaskig sil och reducera till hälften.
Smaka av med soja, citron och kallpressad rapsolja.
Hasselnötter
Koka upp vatten och salt. Häll över nötterna. Låt dra i 20 min.
Rosta nötterna torra i het panna under omrörning.
Video
David berättar om finalen i Årets Kock 2018
Video
Här berättar David varför han väljer att arbeta med svenska produkter
Video
David ger sina tips på hur man lagar mat till många
Artiklar ur receptet
Hållbara Val
495580, Saltå Kvarn, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
646687, Martin & Servera, Danmark
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
223347, Martin & Servera, Italien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
130898, F&G M/S, Danmark
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
165027, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
141770, F&G M/S, Polen
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
071381, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
427161, BjörnMat Nature's Foods, Bosnien och Hercegovina;Bulgarien;Frankrike;Tyskland;Sverige;Turkiet
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
134262, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
218776, Kikkoman, Nederländerna
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Hållbara Val
414383, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
117606, F&G M/S, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg