Kornbulgur-risotto med ostskum ger en unik smak med Good Grains kornbulgur, vars skonsamma behandling bevarar näringsämnen. Toppad med bland annat picklade kantareller och balsamicokokta champinjoner, är denna rätt både god och snygg.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Risotto
900g Good Grains kornbulgur
3st finhackad gul lök
5dl vitt vin
4dl grönsaksbuljong
25g smör
50g riven emmentaler
90g riven Västerbottenost
90g riven Rödbrokig SRB lagrad ost
Salt och peppar
Ostskum
75g riven Rödbrokig SRB lagrad ost
75g riven Emmentaler
150 g mjölk
50 g grädde
1 ägg
1 äggula
1/5 tsk salt
Picklade kantareller
500g kantareller
2 dl ättiksprit (12%)
2 dl vatten
2 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk krossade svartpepparkorn
1 lagerblad
1 liten rödlök, skivad
Balsamicokokta champinjoner
200 g champinjoner
1 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk soja
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta, finhackad
Salt och peppar efter smak
Dekoration
Palsternackschips
Ångad grönkål
Körvel
Tillagning
Risotto
Koka kornbulgur enligt förpackningen.
Tillsätt osten och rör om.
Få en härligt krämig konsistens med hjälp av ost och buljong.
Smaka av med salt och peppar.
Ostskum
Mixa ost, mjölk, grädde, ägg, äggula i en kastrull på låg värme.
Mixa gärna med en stavmixer tills blandningen har nått en temp på 70 grader.
Häll upp i sifon och tryck i två patroner.
Vila i fem minuter.
Skaka hårt och servera.
Picklade kantareller
Rensa kantarellerna och skär dem i mindre bitar om de är stora.
Koka upp ättiksprit, vatten, socker och salt i en kastrull tills sockret har löst sig.
Tillsätt svartpepparkorn, lagerblad och rödlök i lagen.
Lägg kantarellerna i en ren glasburk.
Häll den varma lagen över kantarellerna så att de täcks helt.
Sätt på locket och låt svalna. Förvara i kylskåp.
Låt kantarellerna stå i minst 24 timmar innan servering för bästa smak.
Balsamicokokta champinjoner
Lägg alla ingredienser i en kastrull.
Koka upp. Låt småputtra 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå i kylen över natten för att marineras.
Servering
Servera rätten i en djup tallrik. Börja med att lägga upp risotton, spritsa sedan ostskummet över. Toppa med picklade kantareller, balsamicokokta champinjoner, krispiga palsternackschips, ångad grönkål och avsluta med körvel.
Pannbiff på kornbulgur med lingon, picklad gurka, rotfrukter och rödvinssky
Pannbiff på naturbetesfärs med Good Grains kornbulgur ger en härlig textur och smak, samtidigt som den är näringsrik och mättande. Kornbulgur ökar fiberinnehållet och ger en fullkornskänsla. Tillsammans med rårörda lingon, picklad gurka, rostade rotfrukter och rödvinsky blir rätten en komplett smakupplevelse.
Denna rätt kombinerar det bästa av asiatiska smaker med en modern twist. Good Grains kornbulgur är inte bara ett näringsrikt alternativ, utan också en hållbar och mångsidig ingrediens som ger en härlig textur och fyllighet till rätten.
Denna tabbouleh, baserad på Good Grains kornbulgur, är en näringsrik och smakrik sallad som mättar. Med sin nötiga smak och fylliga textur är kornbulgur en perfekt bas, medan färsk persilja, tomater och syrlig citron skapar en uppfriskande balans. En mångsidig rätt som passar lika bra som en frisk förrätt, ett färgstarkt tillbehör eller en huvudattraktion på tallriken.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.