Njut av klassiska köttbullar gjorda på hybridfärs, serverade med krämig gräddsås, rårörda lingon och pressgurka. Denna måltid erbjuder en balanserad kombination av smaker och texturer, perfekt för en familjemiddag.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Köttbullar
1,3 kg Hybridfärs
1,5 msk salt
1,5 msk lökpulver
0,5 tsk vitpeppar
Gräddsås:
2,5 dl vatten
2 buljongtärningar
4 dl grädde
4 dl mjölk
1,5 msk svart vinbärsgelé
1,5 msk soya
2 msk maizenamjöl
Salt och peppar
Rårörda lingon:
750 g rårörda lingon
1,5 dl socker
Pressgurka:
2,5 dl vatten
1,5 dl socker
5 msk ättiksprit(12%)
2 gurka, tunt skivad
persilja
2,5 kg potatis
Tillagning
Pressgurka:
Blanda vatten, socker och ättika och vänd ner gurkan i lagen.
Låt stå under press tills servering, blanda ner persilja.
Rårörda lingon:
Rör ihop lingon med socker tills sockret smält
Koka potatisen
Köttbullar:
Blanda hybridfärsen med alla ingredienser och forma till bollar.
Stek i smör eller olja.
Gräddsås:
Blanda allt utom maizena och kryddor.
Koka några minuter och red sedan av med maizena utrörd med lite vatten.
Grillad flat iron med bakade betor och vispat brynt salviasmör
Lätt att laga men med stor smak. Ja det är just vad man får när grillad flat Iron och bellaverdebroccolli får sällskap av söta betor, lätt besk sallad, lite sötsyrliga och heta senapsfrön. Och som pricken över i, en stor, rik, nötig och örtig smak från det brynta vispade smöret.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.