Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kräftsill

Recept skrivet av
Wictor Winqvist & Melvin Glimstål
Sill med kräftstjärtar och röd rom.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 
  • 10 st filéer av inläggningssill
  • 400 g majonnäs
  • 200 g gräddfil
  • 70 g chilisås
  • 50 g hummerfond
  • 10 g salt
  • 10 g krossade dillfrön
  • 100 g röd rom
  • 200 g kräftstjärtar

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser förutom sillen i en bunke och smaka av. 
  2. Skär sillen i önskade bitar och blanda med resterande. 
  3. Lägg upp i en glasburk och låt stå i kyl minste ett dygn, men gärna längre, för att smaken verkligen ska tränga in i sillen.

Se också

Inspiration

Fatservering, ett härligt sätt att servera julbord

Hur skapar man en mysig och hemtrevlig julkänsla på en restaurang som inte serverar ett klassiskt julbord? Det var den uppgiften som Melvin Glimstål och Wictor Winqvist fick av oss på Martin & Servera. Läs intervjun här och ta del av deras recept.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.