Prova detta recept av Adam Thulin i samarbete med Violife Professional. Lupinbönan, som introducerades till Sverige på 1800-talet, är smörig i smaken och har en tuggig konsistens. Denna mellanrätt passar till mycket men fungerar även som ensamrätt. De krämiga bönorna toppas med nordafrikansk chermoula och riven Violife Greek White.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Krämiga lupinbönor
250 g tunnskivad gul lök
45 g finhackade vitlöksklyftor
50 g Flora Plant B+tter
500 g torrt vitt vin
1 kg kokta lupinbönor (Nordisk råvara)
750 g Violife Creamy
5 g salt
Chermoula
45 g finhackad bladpersilja
45 g finhackad koriander
240 g olivolja
100 g pressad citron
30 g finhackade vitlöksklyftor
2 g gurkmeja
2 g spiskummin
10 g chiliflakes
salt
socker
Tillbehör
200 g Violife Greek White, fryst
10 skivor grillat levainbröd
5 små citroner halverade och grillade
Tillagning
Krämiga lupinbönor
Fräs lök och vitlök med Flora Plant B+tter tills mjukt.
Tillsätt vitt vin och låt koka ca 5 minuter.
Tillsätt Violife Creamy och låt koka 1 minut.
Tillsätt de kokta lupinbönorna och rör om.
Smaka av med salt.
Chermoula
Mixa alla ingredienser i en matberedare, smaka av med salt och peppar.
Servering
Vid servering, grilla levainbröd och citronhalvor.
Lägg på krämiga lupinbönor och toppa med Chermoula.
Riv den frysta Greek White över och servera med en grillad citronhalva.
Om den serveras som mellanrätt behövs inte brödet.
Vem kan motstå en klassisk ostpaj? Prova Adam Thulins växtbaserade variant, skapad i samarbete med Violife Professional. Efter många experiment har Adam utvecklat ett fantastiskt recept. Den salta och krämiga pajen serveras med en syrlig och lite besk sallad.
Prova Adam Thulins tolkning på Pasta Pesto. En rätt som ligger honom varmt om hjärtat då han åt rätten mycket som barn. Dock mest på burk. Adam har gjort en egen tolkning på pesto tillsammans med Violife Professional - en nordisk pesto med råvaror som representerar Norden. En rätt som väcker nyfikenhet och intresse.
Det som är gott ska inte behöva vara svårt! Den här växtbaserade ”ost”-burgaren, redo att läggas till på din meny är ett bevis på det. Ostalternativet från Violife påminner i smaken om cheddar och med Violife Creamy kan du snabbt mixa till en len och mjuk vegansk dressing eller kräm.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.