Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Krispig levaintoast med oxbringa

Recept skrivet av
Lithells
Krispig levainbröd toppat med rimmad oxbringa, smält ost, brynt lök, picklad rödlök och svartpepparmajonnäs – en smakrik toast med lyxig karaktär.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 1500 g Lithells oxbringa rimmad med sky, sous vide
  • 10 Skivor Levainbröd
  • 300 g Ost, riven
  • 10 Salladsblad, krispiga
  • 400 g Ridderheims Picklad rödlök

Brynt lök

  • 750 g Gul lök, brynt
  • Olivolja och smör
  • Salt och svartpeppar

Svartpepparmajonnäs

  • 400 g Gourmetservice Majonnäs äkta
  • 0,5 dl Svartpeppar, grovmalen eller mortlad

Tillagning

  1. Värm ugnen till 250 C. 
  2. Skiva och bräck oxbringan snabbt på hög temperatur. 
  3. Lägg den på bleck och fördela på osten. 
  4. Ugnsbaka några minuter tills osten smält. 
  5. Skiva löken och bryn den några minuter i olivolja och smör. Smaka av med salt och svartpeppar.  
  6. Stek bröden i rikligt med olivolja till en fin och frasig yta. 
  7. Bred svartpepparmajonnäs på bröden och lägg på sallad. 
  8. Toppa med oxbringan, brynt och picklad lök.
 
Tips:
Smaksätt gärna svartpepparmajonnäsen med lite sherryvinäger

Artiklar i sortiment och fler recept från Lithells

Oxbringa rimmad sous vide ca 2,5kg
145169, LITHELLS, Europeiska unionen
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Majonnäs äkta 78% 5kg
463232, Gourmet Service, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Helstekt kotlettrad med spenattagliatelle och tomatsås diablo

Möra skivor sous vide-kotlettrad möter en eldig tomatsås med ölkorv, oliver och vitlök – en rätt som kombinerar finess med kraftfulla smaker. Enkelt, snyggt och gott!
Recept

Kycklingbröstfilé Tagliata

Den italienska rätten Tagliata har blivit en favorit runt om i världen. Här görs den med Kycklingfilé sous vide. Till det sötsyrliga ugnsbakade tomater, rostade pinjenötter och generöst med parmesan. Italienska smaker i all sin enkelhet. Buonissimo!
Recept

Oxbringa med rotsaker, persiljekräm och riven pepparrot

Mör sous vide-tillagad oxbringa serverad med buljongkokta rotsaker, frisk persiljekräm och ett sting av riven pepparrot – en klassisk rätt med modern elegans.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.