Skapa smaken av Italien med krispiga salcicciarullar fyllda med färs, potatis, fänkål och morot. Idealisk för det professionella köket som vill erbjuda italienska rätter i all sin enkelhet. Receptet kommer från Jens Paulsson, köksmästare på Bistrot hos Martin & Servera.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Rulle
1500 g Salsicciafärs
450 g Kokt potatis
2 st Äggulor
30 g Kokt fänkål
30 g Kokt morot
Panering
1 st Ägg
100 g Vetemjöl
100 g Panko ströbröd
Tillagning
Mixa salsicciafärs, kokt potatis och äggula i en mixer.
Spritsa ut smeten på plastfilm på din arbetsbänk.
Skär morot och fänkål i ½ cm stavar och lägg stavarna i mitten av smeten.
Rulla till en spänd korv med hjälp av plastfilmen.
Baka av ”korven” i kombiånga på 120 grader till innertemperatur är 72 grader.
Kyl korven.
Tag av plasten och skär i lämpliga portioner, cirka 150 gram.
Dubbelpanera i vetemjöl, ägg, pankoströbröd och fritera.
Dela med ett snett snitt på mitten.
Servera med förslagsvis en gräddig ramslöksveloute och potatissallad.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.