Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Kryddrökt laxöring med syrad fänkål, rädisor, dillemulsion och maltbröd från Daniel Müllern på Ystad Saltsjöbad. Han fick i uppdrag att ta fram grillrätter med spännande smaksättare och goda tillbehör. De asiatiska och indiska köken fick möta det svenska.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Kryddrökt laxöring
600 g laxöring filé, utan skinn (storlek 3-5 kg)
1 tsk korianderfrön
1 tsk dillfrön
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk hel svartpeppar
2 msk flingsalt
1 msk farinsocker
Fänkål "Choucroute"
50 g vitt vin, oekad
1 st stjärnanis
1 g fänkålsfrön
1 g salt
10 g olivolja
2 st fänkål
Maltbröd
50 g danskt rågbröd
25 g pankoströbröd
1 msk maltsirap
25 g skalad mandel
25 g smör
Dillemulsion
2 dl rapsolja
1 dl plockad dill
1 dl spenat
½ vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 äggulor
½ msk dijonsenap
salt
svartpeppar från kvarnen
Till servering
tunt hyvlade isade rädisor
plockad dill
Vintips till maten
783548, GALATEA, Frankrike
{{jmfPrisPerEnhetString}}
{{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Tillagning
Kryddrökt laxöring
Mortla kryddorna och blanda med salt och socker.
Gnid kryddblandningen i fisken och låt sedan stå i kyl i 12 timmar.
Torka av kryddorna och portionera i 10 bitar.
Rök i ugn med temperatur 65° tills fisken når en innertemperatur på 45°.
Kyl.
Fänkål "Choucroute"
Hyvla fänkålen tunt, ca 2 mm.
Reducera ner vin med kryddor till hälften. Kyl lagen.
Lägg lagen och fänkålen i vacuumpåse.
Värm i vattenbad 90-95° i ca 10 minuter.
Kyl.
Ta ut fänkålen ur påsen och vänd upp med olivoljan.
Maltbröd
Mixa bröd, maltsirap och mandel.
Rosta i panna tillsammans med smöret.
Lägg i behållare.
Dillemulsion
Mixa dill, spenat, vitlök, salt och rapsolja till en grön olja i kannmixer.
Sila och kyl.
Slå en tät majonnäs på äggulor, senap och dilloljan.
Smaka av med salt och peppar.
Vintips till maten
783548, GALATEA, Frankrike
{{jmfPrisPerEnhetString}}
{{jmfPrisPerEnhetDeladString}}