Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Kungsmussling med jordärtskocks/misopuré och ramslökskapris.
Ingredienser
Lagom åt: 4 personer
4 st kungsmussling
2 st solovitlök
3 kvistar timjan
2 dl rapsolja
Jordärtskocks/misopuré
8 st jordärtskockor
1 dl havregrädde
2 msk misopasta
Ramslökskapris
1/2 silverlök
1/2 knippe gräslök
2 msk ramslökskapris
1/2 dl rapsolja
Tillagning
Värm oljan till 84 grader.
Tillsätt timjan och skalad skivad vitlök.
Skär bort roten från kungsmusslingen.
Salta och lägg den fina biten i oljan och låt stå i 45 minuter.
Jordärtskocks/misopuré
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg jordärtskockan på en plåt och ringla lite olja över. Salta.
Baka i ugn tills den är helt igenom mjuk.
Pressa ut köttet och koka det med havregädden.
Mixa ihop med misopastan.
Smaka av med salt och lite vit vinäger.
Fritera skalen krispiga i olja.
Ramslökskapris
Hacka silverlöken fint.
Skär gräslöken fint.
Blanda med lagen från kaprisen och rapsolja.
Handla direkt i vår e-handel
Hållbara Val
159160, Hällnäs Handelsträdgård, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
414383, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
461475, SAKURA, Brasilien
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Hållbara Val
517227, Orto Novo, Sverige
{{jmfprisString}}/styck
{{jmfPrisDeladString}}/styck