Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kycklingbröstfilé Tagliata

Recept skrivet av
Lithells
Den italienska rätten Tagliata har blivit en favorit runt om i världen. Här görs den med Kycklingfilé sous vide. Till det sötsyrliga ugnsbakade tomater, rostade pinjenötter och generöst med parmesan. Italienska smaker i all sin enkelhet. Buonissimo!

Ingredienser

Lagom år: 10 personer
  • 1200 g Kycklingfilé sous vide

Bakade tomater

  • 1000 g cocktailtomater
  • olivolja
  • salt

Till servering

  • 125 g Pinjenötter, rostade 
  • 250 g Ruccola
  • 1 dl Olivolja
  • 1 dl Balsamvinäger
  • 125 g Parmesanost

Tillagning

Bakade tomater: 

  1. Värm ugnen till 120°C. 
  2. Halvera tomaterna och lägg på en ugnsplåt med snittytan uppåt. 
  3. Ringla över lite olja och salt. 
  4. Ugnsbaka 1 timme tills de halverats i storlek. Öppna gärna ugnsluckan med jämna mellanrum för att släppa ut ånga.

Rostade pinjenötter: 

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått gyllenbrun färg.

Kyckling:

  1. Värm kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Tranchera innan servering.

Servering: 

  1. Lägg ruccola på ett stort serveringsfat och toppa med trancherad kyckling, tomater och pinjenötter. 
  2. Ringla över olivolja och balsamvinäger, avsluta med att riva eller hyvla över parmesan.

Artiklar i sortiment och fler recept från Lithells

Kycklingfile sous vide ca1kg
423018, Lönneberga, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Helstekt kotlettrad med spenattagliatelle och tomatsås diablo

Möra skivor sous vide-kotlettrad möter en eldig tomatsås med ölkorv, oliver och vitlök – en rätt som kombinerar finess med kraftfulla smaker. Enkelt, snyggt och gott!
Recept

Krispig levaintoast med oxbringa

Krispig levainbröd toppat med rimmad oxbringa, smält ost, brynt lök, picklad rödlök och svartpepparmajonnäs – en smakrik toast med lyxig karaktär.
Recept

Oxbringa med rotsaker, persiljekräm och riven pepparrot

Mör sous vide-tillagad oxbringa serverad med buljongkokta rotsaker, frisk persiljekräm och ett sting av riven pepparrot – en klassisk rätt med modern elegans.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.