Den italienska rätten Tagliata har blivit en favorit runt om i världen. Här görs den med Kycklingfilé sous vide. Till det sötsyrliga ugnsbakade tomater, rostade pinjenötter och generöst med parmesan. Italienska smaker i all sin enkelhet. Buonissimo!
Ingredienser
Lagom år: 10 personer
1200 g Kycklingfilé sous vide
Bakade tomater
1000 g cocktailtomater
olivolja
salt
Till servering
125 g Pinjenötter, rostade
250 g Ruccola
1 dl Olivolja
1 dl Balsamvinäger
125 g Parmesanost
Tillagning
Bakade tomater:
Värm ugnen till 120°C.
Halvera tomaterna och lägg på en ugnsplåt med snittytan uppåt.
Ringla över lite olja och salt.
Ugnsbaka 1 timme tills de halverats i storlek. Öppna gärna ugnsluckan med jämna mellanrum för att släppa ut ånga.
Rostade pinjenötter:
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått gyllenbrun färg.
Kyckling:
Värm kycklingen enligt anvisningen på förpackningen. Tranchera innan servering.
Servering:
Lägg ruccola på ett stort serveringsfat och toppa med trancherad kyckling, tomater och pinjenötter.
Ringla över olivolja och balsamvinäger, avsluta med att riva eller hyvla över parmesan.
Artiklar i sortiment och fler recept från Lithells
Helstekt kotlettrad med spenattagliatelle och tomatsås diablo
Möra skivor sous vide-kotlettrad möter en eldig tomatsås med ölkorv, oliver och vitlök – en rätt som kombinerar finess med kraftfulla smaker. Enkelt, snyggt och gott!
Oxbringa med rotsaker, persiljekräm och riven pepparrot
Mör sous vide-tillagad oxbringa serverad med buljongkokta rotsaker, frisk persiljekräm och ett sting av riven pepparrot – en klassisk rätt med modern elegans.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.