Vad sägs om att servera italiensk pasta med saftig och smakrik kycklinglårfilé? Mat som man blir glad av och som passar både till lunch och à la carte.
Skär kycklinglårfilén i centimeterstora tärningar. Hetta upp en högkantad stekpanna eller gryta och häll i olivolja. När olivoljan är varm steker du kycklingen i några minuter, den ska få rejält med färg.
Lägg i morot, gul lök och selleristjälk till kycklingen. Fräs i 3 minuter och häll sedan i prosecco, vattnet, rosmarin och buljong och låt koka i 7-10 minuter.
När kycklingragun har kokat ihop lägger du pasta i det välsaltade, kokande vattnet. Under tiden pastan kokar smakar du av ragun med salt, citron och eventuellt en nypa socker.
När det återstår 2 minuter av pastans koktid häller du av vattnet (spar lite) och vänder ner den i ragun tillsammans med 1 dl av pastavattnet.
Låt pastan koka klart i ragun och ta chansen att smaka av ytterligare en gång och reglera smakerna med salt, syra (citron) och sötma (socker).
Lägg upp i djup tallrik. Riv över färsk parmesanost och kör några varv med pepparkvarnen. Avsluta med färsk rosmarin och ringla över lite olivolja.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.