Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Kycklingsallad med krämig saffran- och apelsindressing

Recept skrivet av
Guldfågeln
Här har vi allt annat än en alldaglig kycklingsallad! Fräscha örter, hetta och en magisk krämig dressing med både syra, sötma och beska. Och en saftig kyckling som huvudpersonen såklart!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 10 st Solbacka kycklingbröstfilé
  • 1.25 st Apelsin, ekologisk
  • 6.25 msk Honung
  • 3.75 dl Vatten, eller mer
  • 2.5 tsk Vitvinsvinäger
  • 1.25 g Saffran
  • 2.5 st Fänkål
  • 125 g Blandad grovhackad sallad (gärna med lite beska blad)
  • 2.5 kruka Basilika
  • 2.5 kruka Mynta
  • 1.25 st Rödlök
  • 1.25 st Röd chili, t.ex. spansk peppar

    Tillagning

    Dressing

    1. Skär apelsinen i 6 tunna klyftor och ta bort eventuella kärnor.
    2. Lägg i en liten kastrull, häll på honung, saffran och vinäger och så pass mycket vatten att det precis täcker klyftorna.
    3. Rör om, lägg på ett lock och sjud på svag värme i ca 45 min tills apelsinerna är mjuka och vätskan kokat ner till en sirap som är totalt mängd ca 3 msk.
    4. Rör om då och då under tiden och tillsätt eventuellt mer vatten under kokningen om vätskan kokar ner för snabbt.
    5. Mixa allting till en slät dressing, tillsätt därefter 2 tsk citronsaft och 1 msk neutral olja och mixa hastigt samman. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    Kyckling
    1. Sätt ugnen på 150°C.
    2. Hetta upp en stekpanna med olja, krydda kycklingen med salt och peppar.
    3. Bryn kycklingen i stekpannan ett par minuter på varje sida.
    4. Lägg sedan kycklingen i en ugnsfast form och baka färdigt i ugnen tills innertemperaturen är ca 72°C. Ta ut kycklingen och låt den vila i ca 10 min.
    Sallad
    1. Strimla fänkålen riktigt tunt, helst på mandolin.
    2. Riv kycklingen till tunna strimlor, det går enklast med en gaffel.
    3. Strimla rödlöken.
    4. Blanda lök, kyckling och fänkål med dressingen tills du får en krämig sallad.
    5. Blanda upp med den grovhackade salladen, basilika, mynta och strimlad chili och servera genast.

     

    Artiklar från receptet | Fler recept

    Kycklingfilé Solbacka 2,5kg
    100762, GULDFÅGELN, Sverige
    {{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
    Utgår
    Avtal
    Beställningsv.
    Kampanj
    Hyreskostnad
    Färsk fisk
    • Nyckelhålet
    • Svensk Fågel
    Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
    {{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
    Recept

    Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

    Den kanske finaste styckningsdetaljen som kan vara bas i så många olika kycklingrätter. Här har den bakats i ugn med honung och vinäger för att sedan serveras med en cidersås med äpple, lök och timjan. Underbara smaker både när det gäller kyckling och tillbehör. Ät och njut!

    Läs mer Läs mindre

    Vänta kvar, din sida laddas.