Tacos är alltid rätt, här på kycklingfärs med egen kryddblandning och en kikärtscrème som Lönneberga vågar lova faller de flesta i smaken.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Tacofärs
Lönneberga Kycklingfärs, 800 g
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
750 g krossade tomater
1 tsk chiliflakes
olja och salt
Kikärtscrème
450 g kikärtor
3,75 msk pressad citronjuice
2 msk olivolja
1,5 msk vatten
3,5 msk finhackad mynta
salt
Till servering
20 tortillabröd
20 romansalladsblad
2 dl gräddfil
185 g riven ost
Tillagning
Kikärtscrème
Mixa alla ingredienserna till kikärtscrèmen förutom mynta och smaka av med salt. Rör ner myntan.
Tacofärs
Bryn kycklingfärsen på hög temperatur i olja några minuter tills fin färg.
Riv och tillsätt vitlöken, spiskummin, chiliflakes och de krossade tomaterna. Låt puttra sakta i 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt lite vatten om det känns för torrt.
Servering
Lägg allt i valfri ordning i ditt tortillabröd. Njut.
Smakrik och saftig kyckling i krämig sås med klassisk smaksättning av dragon och dijonsenap som ger rätten en fransk touch. Serveras med färgglada rotfrukter.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.