Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Linsfärsbiffar med rotsaker och prästostkräm

Recept skrivet av
Mattias Larsson
En hållbar och lättlagad varmrätt, baserad på Atrias kryddiga linsfärs. Rätten ger lyxiga smaker och kvalificerar sig på både lunch- och kvällsmenyn.

Ingredienser

Linsfärsbiffar
  • 1,8 kg linsfärs
Ugnsbakade rotsaker
  • 1 kg små potatisar
  • 500 g rödbetor
  • 500 g morötter
  • 500 g palsternacka
  • 100 g ruccola
  • olivolja, salt och svartpeppar
Prästostkräm
  • 200 g vällagrad prästost
  • 2 ägg
  • 200 g grädde
  • ca 1 ¾ dl matolja
  • salt
Linsvinägrett
  • 1-2 gula lökar
  • 200 g kokta belugalinser
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl olivolja
  • salt

Tillagning

Linsfärsbiffar

  1. Skär upp eller forma färsbiffarna.
  2. Stek de i olivolja till fint brynt yta.

Ugnsbakade rotsaker

  1. Dela potatisarna.
  2. Skala och skär rödbetorna i 1-2 centimeters bitar.
  3. Skala och skär morötter och palsternacka i 2-3 centimeters bitar.
  4. Lägg rotsakerna i ett bleck och blanda med olivolja och salt och svartpeppar.
  5. Ugnsbaka på 175 C i ca 40 minuter tills rotsakerna är genombakade och har en fin gyllene yta.
  6. Blanda ner ruccola före servering.

Prästostkräm

  1. Riv osten fint och mixa med äggen.
  2. Koka upp och häll på grädden och mixa ihop alltsammans.
  3. Fortsätt mixa och tillsätt olja till en lagom konsistens. Smaka av med salt.

Linsvinägrett

  1. Hacka lök och blanda ihop resterande ingredienser.

Servering

  1. Lägg upp rotsakerna och toppa med linsbiffarna, linsvinägretten och prästostkrämen.

Från receptet

Formbar vegansk linsfärs 1 kg
451625, Atria, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från "Tack för maten"

Recept

Kaffemarinerad lammrygg med råstekt broccoli, kaffesmör och parmesanost

Kaffemarinerad lammrygg med ljummen sallad av bakade tomater, råstekt broccoli och parmesanost samt kaffesmör. En kryddig rätt med djupa smaker, baserad på Arvid Nordquist kaffe "Chefs Blend". Kaffets kryddiga citrustoner ger smak åt lammet. Serveras med ett brynt smör smaksatt med kaffe och sherryvinäger, och en ljummen och umamirik tomatsallad.
Recept

Kryddsotad kammussla med banan- och limesalsa

Kryddiga kammusslor får sällskap av en sötsyrlig och het salsa, baserad på ekologiska bananer och lime. Tillsammans med en het krämig chilimajo och krispigt rispapper så blir det en förrätt med livliga och ljuvliga smaker.
Recept

Braxenburgare med dansk remoulad

En hållbar fiskburgare som har allt -den enkla och goda braxenburgaren serveras i ett frasigt stekt bröd med krispig sallad, sval tomat, lite het krispig rödlök och en klassisk krämig dansk remoulad, baserad på "Hellmanns`s Professional" majonnäs.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.