Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Louisiana Cornbread By BIM

Recept skrivet av
Shahryar Scott
Laktos- och glutenfritt bröd gjort på majsmjöl.

Ingredienser

  • 3½ dl rismjöl
  • 1½ dl socker
  • 1¼ dl majsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 st ägg
  • 3 msk smält margarin
  • ¾ dl solrosolja
  • 3 dl laktosfri mjölk

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Blanda ihop rismjöl, majsmjöl, salt och bakpulver och rör om.
  3. Vispa äggen med elvisp i ca 1 minut. Tillsätt socker och vispa ytterligare 1 minut. Tillsätt sedan solrosoljan och vispa ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt mjölken och fortsätt vispa i 30 sekunder.
  5. Rör ihop vätskan med mjölblandningen och margarinet.
  6. Smörj en bakform med olja eller smör. Häll blandningen i formen.
  7. Grädda brödet i ugnen 35-45 minuter, beroende på ugn. En gyllenbrun yta ska bildas på brödet.

Näringsvärde per Portion:

GI: hög
Energi: 294 kcal
Protein: 5,2 g
Fett: 14,1 g
Kolhydrater: 37,1 g

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.