Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Tårta med mangomousse och hallonpannacotta

Recept skrivet av
Martin & Servera
Elegant och fruktig moussetårta med fräscha smaker, både söt och syrlig. Passar för de flesta tillfällen - till exempel påsk eller mors dag.

Ingredienser

2 st tårtor, lagom åt: 12-16 personer

Mangomousse

  • 2,5 gelatinblad
  • 250 g fryst, tinad mango
  • Zest från ½ citron
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk limesaft
  • 2 dl vispgrädde

Mangosylt

  • 250 g mango
  • 2 dl syltsocker
  • 2 msk vatten 
Hallonpannacotta
  • 1,5 gelatinblad
  • 125 g halloncoulis
  • 50 g socker 
  • 250 g grädde
Cream cheese-grädde
  • 400 g cream cheese
  • 120 g florsocker 
  • 500 g iskall vispgrädde

Tillagning

Mangomousse

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.  

  2. Mixa mangon slät tillsammans med florsockret och limesaften i en matberedare.  

  3. Vispa grädden. 

  4. Vrid ur gelatinet och smält det i den lite uppvärmda mangopurén. Låt det svalna och blanda sedan samman allt med den vispade grädden.  

  5. Häll moussen på botten, skaka formen lätt så att moussen fördelar sig jämnt. Täck med plastfolie. Ställ tårtorna i frysen innan de ska dekoreras.

Mangosylt

  1. Koka upp ingredienserna och låt sylten svalna.

Hallonpannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.

  2. Värm halloncoulis, socker och grädde i en kastrull och låt det koka upp.

  3. Häll ner vaniljsockret och mixa med en stavmixer. Sila sedan ner vätskan i en bunke.

  4. Vrid ur gelatinet och smält det i den varma vätskan i bunken.

  5. Häll pannacottasmeten i kupolformade silikonformar om du vill ha som garnering.

  6. Ställ formen i frysen i minst 4-5 timmar.

Cream cheese-grädde

  1. Mät upp grädden och låt den stå i frysen i ca 10 minuter.

  2. Vispa cream cheese och florsocker krämigt.

  3. Tillsätt lite i taget av grädden och vispa tills du har en fast frosting.

Montering

  1. Klä formen med tårtkantsfilm.

  2. Använd 2 stycken 3-delade anslagsbottnar för att göra två tårtor.    

  3. Fördela lagom med mangosylt på undre botten.

  4. Bred eller spritsa på mangomoussen på nästa lager och lägg sist på den tredje botten överst.

  5. Låt tårtorna stå i frysen för att sätta sig.

  6. Bred cream cheesegrädden runt om och över tårtan. Spritsa det som blir över på tårtan.  Dekorera valfritt. 

Artiklar från receptet

Hållbara Val
Mango i bit KRAV 750g
109897, Magnihill, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Coulis hallon 500g
532291, Boiron, Frankrike
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Färskost naturell 25% 1,5kg
328557, Arla® Pro, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Anslagskapsel 57x25cm 1,2kg
376053, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Anslagsbotten 3 delad 24cm 350g
429447, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Anslagsbotten 3delad 20cm 255g
338032, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler tårtrecept

Recept

Oreotårta

Tårta med fyllning av grädde och färskost, dekoreras med Oreokakor.
Recept

Leopardtårta med choklad, lakrits och jordgubbsmousse

Vacker mönstrad tårta med smak av choklad, lakrits och jordgubb, gjord på växtbaserad grädde och mjölk. Passar utmärkt att servera dina gäster på högtidsdagar som mors dag eller varför inte på lakritsdagen?
Recept

Hjortron, nougat och vaniljtårta

Ljuvlig tårta med hasselnötsbotten som passar bra på den fina festen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.