Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Fontanas egen matmamma Maro ger köttbullarna en fylligare smak med osten Grilloumi® av ko-, får- och getmjölk. Osten ger en gräddig sälta och gör köttbullarna mer saftiga.
Ingredienser
Lagom åt:
10 portioner
1200 g nötfärs
2 finhackade gula lökar
2 ägg
1 dl ströbröd
100 g tärnad Grilloumi®
1 dl kolsyrat vatten
4 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
2 msk timjan
2 msk kalvfond
salt och peppar
ca 1 dl Fontana Original olivolja till stekning
Handla här
375707, Fontana, Cypern
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
168419, Fontana, Grekland
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Tillagning
Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla.
Finhacka löken och fräs den i lite av smöret och oljan.
Blanda ner löken i färsen tillsammans med övriga ingredienser förutom osten. Det kolsyrade vattnet hjälper köttbullarna att inte bli för kompakta.
Forma till rejäla köttbullar och tryck in en Grilloumi®-bit i mitten av varje.
Stek köttbullarna i smör- och oliveoljeblandning på medelhög värme tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 8-10 minuter.
Servera med kokt potatis och rårörda lingon spetsade med en skvätt Metaxa eller cognac, för den goda smakens skull.
Handla här
375707, Fontana, Cypern
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
168419, Fontana, Grekland
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Mer från Fontana Foodservice
Vi rekommenderar
Recept
Jul-oumi, vegetarisk julskinka
Överraska gästerna med en vegetarisk julskinka, som också är ett gott tillbehör. Söt senapsgriljering på salt ost har gett Grilloumi en given plats på julbordet.
Vi rekommenderar
Recept
Julmoussaka
Den klassiska moussakan möter Janssons frestelse med stavar av potatis och aubergine. Istället för ansjovis är det svarta oliver som ger härlig sälta.
Vi rekommenderar
Recept
Honung- och senapsdipp
Det ska vara enkelt att sprida julstämning. En sötsyrlig klick honungs- och senapsdipp sätter smak på allt från julskinka till grön- och brysselkål.