Låt smaklökarna ta en tur till Medelhavet med denna ljuvliga paj! Här möts krämig vispad brie, syrliga gröna oliver, smakrik Prästost, färsk babyspenat och söt paprika i en perfekt kombination. Pajen passar lika bra till en lyxig lunch som till catering och buffébordet.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
7 st ägg
5 dl Skånemejerier Mjölk, 3%
5 dl riven Allerum Präst
2 st gröna paprikor
1 st stor rödlök
2 st klyftor vitlök
6 g salt
0,5 g svartpeppar malen
100 g babyspenat (färsk)
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
2 st färdiga pajskal eller 400 g pajskal halvgastroform
2 dl svarta eller gröna oliver
hackad basilika
500 g Président Brie
4 msk Skånemejerier Vispgrädde
Tillagning
Förgrädda pajskalen.
Bryn grönsakerna lätt i lite olivolja, salta och peppra.
Vispa ihop ägg, mjölk, ost och basilika, smaka av med salt och peppar.
Lägg grönsakerna och babyspenaten i det förgräddade skalet och häll över äggstanningen. Dela och lägg på tomaterna och placera ut oliverna.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
Vispad brie
Hyvla bort kanterna på brieosten med en osthyvel.
Osten bör stå i kylen i minst en timme innan du börjar hyvla.
Bjud på en krämig pastarätt där mild färskost och färsk spenat förvandlas till en smakrik spenatcrème som omsluter varje penne. Toppad med saftig lax blir detta en både enkel och lyxig rätt.
Den lena sötpotatisen blandas med krämig färskost och får ett lyft av syra och aromatisk vitlök. Resultatet är ett smakrikt och spännande stomp som passar till den grillade huvudrätten.
Fresta med en fräsch och exotisk cheesecake där syrlig passionsfruktkräm möter len färskost och krämig crème fraiche på en klassisk botten av digestivekex. Den tropiska toppingen av passionsfrukt ger både färg och friskhet – perfekt som lyxig dessert.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.