Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Miso- och ingefärsgravad lax

Recept skrivet av
Timmy Hoe
På Carlhälls Gård serverar man klassiska smaker, men gillar också att skruva till vissa rätter som miso- och ingefärsgravad lax.

Ingredienser

Lagom åt: ca 10 portioner

  • 1 sida lax (urbenad)
  • 1 dl socker
  • 1 dl salt
  • 300 g misopasta
  • 200 g riven ingefära
 

Tillagning

  1. Putsa och bena ur laxen.
  2. Gnid in laxen med socker och salt.
  3. Täck sedan med misopasta.
  4. Lägg laxen i en form, täck och ställ i kylen i 2 dagar. Vänd laxen 2–3 gånger per dag.
Dag två: 
  1. Gnid in laxen med riven ingefära och låt stå ytterligare 1 dag. 
  2. När laxen känns fast och har dragit åt sig smakerna, skiva tunt och servera.

På Carlhälls Gårds julbord

Recept

Ostkaka med keso, hjortronmylta och vispad grädde

En favorit på det klassiska julbordet signerad Carlhälls Gård.
Recept

Viltköttbullar

På Carlhäll Gårds klassiska julbord serveras både vanliga köttbullar och dessa viltköttbullar.
Recept

Västerbottensostsill

Bland 14 olika sillsorter på julbordet bjuder Carhälls Gård bland annat på denna krämiga sill med västerbottensost.
Inspiration

Traditionell jul på Carlshälls gård

På den natursköna ön Långholmen mitt i stan, ett stenkast från Hornstull i Stockholm, ligger Carlshälls gård. Högsäsong för denna pärla är naturligtvis sommaren med främst bröllop och andra event. När höstmörkret sänker sig är det dags för julbord. I år är det nionde året som Timmy Hoe ansvarar för det klassiska julbordet i denna unika miljö.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.