Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Mjuk pepparkaka med lingonkräm och smetanafrosting
Recept skrivet av
Kalle Bengtsson
En klassisk pepparkaka i ny design blir julens blickfång på gottebordet. Med chokladband, vackert spritsad lingonkräm och smetanafrosting liknar den mer en tårta. Rapsolja ger en luftigare och lättare kaka.
Ingredienser
Receptet ger : 2 mjuka pepparkakor
275 g ägg
300 g strösocker
225 g rapsolja
250 g vetemjöl
15 g malen kanel
8 g malen ingefära
7 g malen kryddnejlika
5 g bikarbonat
10 g salt
150 g lingon, frysta
Lingonkräm:
200 g lingonpuré
80 g strösocker
2,8 g agar agar
Smetanafrosting:
400 g Arla Köket® smetana
100 g florsocker
Dekor: chokladband, chokladplattor, lakritsört
Från receptet
188862, ARLA KÖKET, Finland
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Tillagning
Mjuk pepparkaka
Vispa ägg och socker luftigt.
Rör ner olja.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
Rör sist i lingonen.
Fyll två tårtringar, ca 14 cm i diameter, till 2/3 och baka av i ugn på 160° ca 40 min. Låt svalna.
Lingonkräm
Koka puré, socker och agar agar i 3 min.
Häll upp i bunke, plasta mot ytan och kyl så att gelén sätter sig.
Mixa i blender till en kräm och lägg i spritspåse.
Smetanafrosting
Vispa smetana och florsocker till fast konsistens och lägg i spritspåse.
Dekoration
Klä de mjuka pepparkakorna med chokladband.
Spritsa på toppar av smetanafrosting och lingonkräm.
Dekorera med chokladplattor och lakritsört.
Från receptet
188862, ARLA KÖKET, Finland
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)