Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Isade musslor med ramslök, syrad lök och grädde.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Blåmusslor
1 gul lök, fint skuren
1 vitlöksklyfta, fint skuren
Rapsolja
1 nät blåmusslor
Syrad lök
1 gul lök, fint skuren
0,5 dl ättika
0,5 dl vatten
0,5 dl socker
Lite salt
Topping
1 gul lök, väldigt fint skuren
Salt
2 tsk vitvinsvinäger
Ramslöksolja
5 dl rapsolja
1 knippe ramslök, ca 50 g
1 bunt spenat, ca 50 g
Vid servering
2 dl grädde
1 blad ramslök, fint strimlat
Tillagning
Blåmusslor
Fräs löken och vitlöken i lite rapsolja, tillsätt musslorna och en skvätt vatten.
Ånga under lock tills de öppnar sig. Slå ut på en plåt och låt svalna.
Plocka ur musslorna från skalen och rensa från skägget.
Sila buljongen och spara till framtiden.
Lägg undan de största skalen till servering, du behöver ett från varje mussla.
Syrad lök
Koka upp allt och låt dra i två timmar.
Topping
Blanda lök, salt och vitvinsvinäger, låt dra i minst 30 minuter.
Ramslöksolja
Värm rapsoljan till 60 grader, mixa ramslök och spenat helt slätt. Sila.
Förvara gärna oljan i frysen, så håller den i sex månader.
Vid serveringen
Lägg tillbaka musslorna i skalet, toppa med den syrade löken.
Slå en liten skvätt grädde i varje mussla.
Toppa med strimlad ramslök och ramslöksolja.
Servera gärna musslorna på isbädd.
Tips
När du ska montera musslorna, så kan du låta dem balansera på grovt salt, då blir det lättare att få dem att ligga still.
Vi rekommenderar
Recept
Grattade blåmusslor med tomat och chilipeppar
Gratinerade blåmusslor med smak av tomat och chili.
Vi rekommenderar
Recept
Snacksbricka 2.0
Snacksbricka med friterad surdeg, boquerones på siklöja, kräm på gula ärtor och lagrad hårdost.
Vi rekommenderar
Inspiration
Kokboken Framtidens krogklassiker
Vi är övertygade om att vi i restaurangbranschen tillsammans kan visa vägen mot framtiden. Därför har vi skapat den här kokboken. Här hittar du både nya sätt att tänka och rätter som kan bli framtida, klimatsmarta krogklassiker. Från kockar till kockar.