Meze är den sammanfattade benämningen för många smårätter, båda varma och kalla, som serveras som förrätt eller som en hel middagsbuffé. Det finns hundratals rätter som passar, här är ett utmärkt exempel!
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
4 zucchini, mellanstora
3 ägg
3 msk vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk mynta, torkad
4 salladslökar, tunnskivade
2 dl persilja, hackad
½ dl dill, hackad
olja att steka i
Tillagning
Riv zucchini och blanda med 2 tsk salt, låt ligga ca 15 minuter och vattna ur. Lägg sedan i durkslag och pressa ut så mycket vätska det går.
Vispa samman ägg med vetemjöl, tillsätt bakpulver, salt, peppar och mynta.
Själva ordet meze kommer från persiskans maze, som betyder smak.
Vänd ner zucchini, salladslök, persilja och dill och blanda väl.
Hetta upp rikligt med olja i en panna och klicka i små plättar som steks tills gyllene ca 2 minuter på varje sida.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.