Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Nattbakad oxkind med potatispuré och portvinsky

Recept skrivet av
KLS
Oxkinden är en delikatess som kommer till sin rätt under lång tillagning med vin och kryddor. Den nattbakade oxkinden kombinerad med krämig potatispuré och portvinsky är en riktigt lyxig och enastående  smakupplevelse.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
  • 10 st oxkinder á ca 200 g
  • 3 st morötter
  • 7 st scharlottenlökar
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 12 dl rödvin
  • 3-4 st kvistar rosmarin
  • 4-5 msk tomatpuré
  • 3 msk koncentrerad oxfond
  • 7,5 dl portvin
  • 2 tsk råsocker
  • 8 msk smör
  • Olja till stekning
  • Salt och svartpeppar
Potatispuré
  • 2,2 kg potatis
  • 5 dl grädde
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
Till servering
  • Smörstekt sparris
  • Sockerärtor
  • Syltade svartvinbär
  • Timjan
  • Persilja

Artiklar från receptet

Oxkind putsad 5,5kg
448068, DALSJÖFORS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Nattbakad oxkind 

  1. Sätt ugnen på 85–90 grader.
  2. Putsa oxkinderna fria från senor och hinnor. Bryn dem i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en stor gryta.
  3. Skala moroten och tärna den. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs grönsakerna tillsammans i stekpannan i lite olja ca 5 minuter på medelvärme. Lägg dem i grytan.
  4. Blanda rödvinet med rosmarin, tomatpuré och oxfond och häll det över grönsakerna och köttet. Ställ in grytan i ugnen och låt oxkinderna bakas i 6–8 timmar tills de är helt mjuka. Ta upp dem försiktigt.
  5. Tillsätt portvinet och reducera såsen till hälften. Smaka av med socker och eventuellt salt. Vispa ner smöret vid servering.

Potatispuré

  1. Skala och koka potatisen mjuk, ca 30 min.
  2. Pressa potatisen genom en finmaskig sil och blanda i grädde, och en klick smör. Salta och peppra.

Servering

  1. Servera med smörstekt sparris, sockerärtor, syltade svartvinbär, timjan och persilja.

Artiklar från receptet

Oxkind putsad 5,5kg
448068, DALSJÖFORS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Mer från KLS

Recept

Flapsteak med rostade grönsaker

Flapsteak med rostade grönsaker och ljummen svamp- & linssallad.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.