Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Nyponsoppa med mandelbiskvier och vaniljglass

Recept skrivet av
SIA Glass
En svensk efterrättsklassiker där den krämiga vaniljglassen varsamt får smälta i den ljumna nyponsoppan. Magiskt gott!

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 2 dl nyponsoppa 
  • 10 glasskulor Laktosfri Vanilj 
  • mandelbiskvier
 Mandelbiskvier
  • 200 g mandelmassa
  • 2 dl socker
  • 2 äggvitor 
Nyponsoppa
  • 2 dl nyponskalsmjöl
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 l vatten

Tillagning

Mandelbiskvier

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Blanda mandelmassa och strösocker.

  3. Tillsätt äggvitorna och bland tills det blir klumpfritt.

  4. Lägg små klickar med en tesked på en plåt med papper.

  5. Grädda på 180 grader i cirka 5 - 8 minuter.

Nyponsoppa

  1. Väljer du färdigt pulver, så kokar du nyponsoppan enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Gör du egen blandar du nyponskalsmjöl, potatismjöl och socker i en kastrull.
  3. Vispa i vattnet och koka upp under vispning.

Servering

  1. Servera ljummen nyponsoppan med vaniljglass och mandelbiskvier.

Artiklar från receptet | Fler recept från SIA Glass

Hållbara Val
Gräddglass vanilj laktosfri 5L
578138, SIA Glass, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Rainforest Alliance
  • Från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Chokladtarte med chokladglass, dulce de leche och bränd maräng

Chokladtarte med extra allt som får de flesta chokladälskare på fall. En underbar blandning av konsistenser och smaker.
Recept

Pistageglass i croissant

Fyll en croissant med glass och du har världens godaste efterrätt! Den smöriga och fluffiga croissanten ger en perfekt krispig kontrast till den lena och krämiga pistageglassen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.