Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Nyponsoppa med mandelbiskvier och vaniljglass
Recept skrivet av
SIA Glass
En svensk efterrättsklassiker där den krämiga vaniljglassen varsamt får smälta i den ljumna nyponsoppan. Magiskt gott!
Ingredienser
Lagom åt : 10 personer
2 dl nyponsoppa
10 glasskulor Laktosfri Vanilj
mandelbiskvier
Mandelbiskvier
200 g mandelmassa
2 dl socker
2 äggvitor
Nyponsoppa
2 dl nyponskalsmjöl
3 msk potatismjöl
2 dl strösocker
2 l vatten
Tillagning
Mandelbiskvier
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda mandelmassa och strösocker.
Tillsätt äggvitorna och bland tills det blir klumpfritt.
Lägg små klickar med en tesked på en plåt med papper.
Grädda på 180 grader i cirka 5 - 8 minuter.
Nyponsoppa
Väljer du färdigt pulver, så kokar du nyponsoppan enligt anvisningarna på förpackningen.
Gör du egen blandar du nyponskalsmjöl, potatismjöl och socker i en kastrull.
Vispa i vattnet och koka upp under vispning.
Servering
Servera ljummen nyponsoppan med vaniljglass och mandelbiskvier.
Artiklar från receptet | Fler recept från SIA Glass
Hållbara Val
578138, SIA Glass, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l
Vi rekommenderar
Recept
Chokladtarte med chokladglass, dulce de leche och bränd maräng
Chokladtarte med extra allt som får de flesta chokladälskare på fall. En underbar blandning av konsistenser och smaker.
Vi rekommenderar
Recept
Pistageglass i croissant
Fyll en croissant med glass och du har världens godaste efterrätt! Den smöriga och fluffiga croissanten ger en perfekt krispig kontrast till den lena och krämiga pistageglassen.