Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.
Ingredienser
Lagom åt: 10 barnportioner
SMET
5 st ägg
5 dl vetemjöl
3 ¿ dl vatten
3 msk soja
salt
GRÖNSAKER
200 g vitkål
100 g zucchini
100 g röd paprika
100 g morot
TOPPING
1 dl Kewpie japansk
majonnäs*
1 dl Ton katsusås**
2 st salladslök
olja till stekning
Tillagning
Gör en smet på ägg, vetemjöl, vatten och soja.
Strimla vitkål, zucchini och paprika och riv moroten och vänd ner alla grönsaker i smeten. Smaka av med salt.
Stek tjocka pannkakor på låg värme i ungefär två till tre minuter på varje sida.
Spritsa på majonnäs och ton katsusås och toppa med strimlad salladslök.
*Kewpie majonnäs gör man enkelt själv genom att göra en majonnäs med risvinäger och en nypa socker.
**Ton katsusåsen kan man också göra själv. Använd ketchup som bas och smaka upp med riven ingefära, soja, senap och lökpulver. Den ska påminna om en BBQsås i smaken.
Mer om Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.