Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Örtstekt lammrack med mustig bulgursallad

Recept skrivet av
Martin & Servera
Örtstekta lammracks serveras med en mustig bulgursallad, krämig fetaost och grillad paprika, perfekt avrundat med rödvinssky och honungsyoghurt.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Örtstekt lammrack
  • 2,5 kg lammrack
  • 3 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Ekologisk bulgur med tomat och persilja
  • 1 kg ekologisk bulgur
  • 2 liter vatten eller grönsaksbuljong
  • 3 tomater, finhackade
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
Fetaost- och grillad paprikablandning
  • 500 g ekologisk fetaost
  • 4 röda paprikor, grillade och strimlade
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • Svartpeppar efter smak
Rödvinssky
  • 5 dl rödvin
  • 5 dl kalvfond
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk maizena (valfritt, för att reda såsen)
Honungsyoghurt
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk honung
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt

Tillagning

Örtstekt lammrack
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda olivolja, vitlök, timjan, rosmarin, salt och peppar.
  3. Bryn lammracken i en stekpanna.
  4. Lägg lammracken i en ugnsform och gnid in kryddblandningen. Stek i ugnen 15–20 min för rosa kött. Ta ut dem vid 46–48°C och låt eftersteka (Färdig innertemperatur för rosa kött 55–58°C).
  5. Låt vila i 10 minuter innan du skär upp.
Ekologisk bulgur med tomat och persilja
  1. Koka bulguren enligt anvisningarna på förpackningen i buljong för extra smak.
  2. Blanda med hackade tomater, persilja och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Fetaost- och grillad paprikablandning
  1. Mosa fetaosten lätt och blanda med strimlad grillad paprika, olivolja, citronsaft och peppar.
Rödvinssky
  1. Fräs schalottenlöken i smör tills den blir mjuk.
  2. Häll i rödvin och låt reducera till hälften.
  3. Tillsätt kalvfonden och låt koka ihop i ca 10 minuter.
  4. Red med maizena om du vill ha en tjockare sås.
  5. Sila av såsen för en trevlig och len konsistens.
Honungsyoghurt
  1. Blanda grekisk yoghurt med honung, citronsaft och salt.
Servering
Lägg upp skivade lammracks på en bädd av bulgur. Toppa med fetaost- och paprikablandningen. Ringla över rödvinssky och servera med honungsyoghurt vid sidan.

Artiklar från receptet

Lamm Frenched Racks 600g/9kg
874016, AFFCO, Nya Zeeland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Halal
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Bulgur Eko 5kg
462838, Martin & Servera, Italien
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Fetaost hel 2kg
129528, Martin & Servera, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Tomater soltorkade strimlad 2,3kg
356246, Martin & Servera, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Svensk högrevsbrioche deluxe, serverad med klyftpotatis

Kombinera saftig långkokt högrev med syrlig picklad rödlök och krämig srirachamajonnäs i ett mjukt briochebröd. Servera med krispig klyftpotatis för en smakupplevelse som blir en succé på din meny.
Recept

Vietnamesisk nudelsallad med halstrad tonfisk

En fräsch och matig sallad, inspirerad av det vietnamesiska köket. Perfekt att servera som lunch i sommar.
Recept

Krispig salsicciarulle

Skapa smaken av Italien med krispiga salcicciarullar fyllda med färs, potatis, fänkål och morot. Idealisk för det professionella köket som vill erbjuda italienska rätter i all sin enkelhet. Receptet kommer från Jens Paulsson, köksmästare på Bistrot hos Martin & Servera.
Recept

Koreansk friterad kyckling med jasminris

Frasig friterad kyckling täckt av en koreansk sötsur sås. Beroendeframkallande koreansk mat när den är som bäst!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.