Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Ostkaka med keso, hjortronmylta och vispad grädde
Recept skrivet av
Timmy Hoe
En favorit på det klassiska julbordet signerad Carlhälls Gård.
Ingredienser
Lagom åt: ca 10 portioner
4 ägg
125 g strösocker
1 dl vetemjöl
1 kg keso
3 dl grädde
75 g mandelspån
1 tsk bittermandelarom
Rörsocker (till karamellisering)
Hjortronmylta
500 g frysta hjortron (avrunna)
200 g syltsocker
1 st vaniljstång
Tillagning
Sätt ugnen på 130 °C (varmluft).
Vispa ägg och socker fluffigt.
Rör ner vetemjöl, keso, grädde, mandelspån och bittermandelarom.
Häll smeten i en ugnsfast form.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min, tills smeten har stannat.
Låt svalna helt.
Strö ett tunt lager rörsocker över kakan och bränn av med gasolbrännare.
Servera med hjortronmylta och vispad grädde.
Hjortronmylta
Koka upp hjortron med syltsocker och delad vaniljstång.
Låt sjuda tills bären kokat ihop till en syltliknande konsistens.
Låt svalna.
På Carlhälls Gårds julbord
Vi rekommenderar
Recept
Miso- och ingefärsgravad lax
På Carlhälls Gård serverar man klassiska smaker, men gillar också att skruva till vissa rätter som miso- och ingefärsgravad lax.
Vi rekommenderar
Recept
Viltköttbullar
På Carlhäll Gårds klassiska julbord serveras både vanliga köttbullar och dessa viltköttbullar.
Vi rekommenderar
Recept
Västerbottensostsill
Bland 14 olika sillsorter på julbordet bjuder Carhälls Gård bland annat på denna krämiga sill med västerbottensost.
Vi rekommenderar
Inspiration
Traditionell jul på Carlshälls gård
På den natursköna ön Långholmen mitt i stan, ett stenkast från Hornstull i Stockholm, ligger Carlshälls gård. Högsäsong för denna pärla är naturligtvis sommaren med främst bröllop och andra event. När höstmörkret sänker sig är det dags för julbord. I år är det nionde året som Timmy Hoe ansvarar för det klassiska julbordet i denna unika miljö.