Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ostronvichyssoise med gubbröra

Recept skrivet av
Fredrik Christiansson
Ostronvichyssoise med gubbröra på Grebbestads ansjovis.

Ingredienser

Ostronvichyssoise

  • 1 ostron
  • 50 g potatis, skalad
  • 50 g vit purjolök
  • 1 dl ostronjuice
  • 1 dl musseljuice
  • 1 dl iskall vispgrädde

Chips på Boxholms kryddost

  • 100 g riven ost

Gubbröra

  • 50 g fintärnad ansjovis
  • 10 g fintärnad kokt potatis
  • 10 g fintärnad gul lök
  • 10 g hackad kapris
  • 10 g hackat ägg
  • 5 g finhackad gräslök
  • 5 g finhackad dill
  • 1 msk ansjovisspad
  • 1 msk dijonsenap
  • svartpeppar
  • ½ citron, saft

Vintips till maten

Alfred Gratien Brut 75cl
689414, HENKELL FREIXEN, Frankrike
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Ostronvichyssoise

  1. Koka allt utom grädde mjukt och mixa slätt.
  2. Montera ner vispgrädde och smaka av med salt, peppar, citron och honung.

Chips på Boxholms kryddost

  1. Bred ut den rivna osten jämt på silpat.
  2. Baka i 175° ugn, tills osten är gyllenbrun, ca 5 minuter.
  3. Låt svalna och bryt i portionsbitar.

Servering

  1. Häll upp soppan i skålar.
  2. Servera gubbröran till eller i soppan.
  3. Toppa med kryddostchips.

Vintips till maten

Alfred Gratien Brut 75cl
689414, HENKELL FREIXEN, Frankrike
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.