Koka eller ånga hallon i tio minuter, mixa och kyl ner. Mixa havregrynen i en matberedare, blanda med hallon och yoghurt.
Tillsätt en nypa salt och söta med lite honung om du tycker det behövs.
Häll i glas och låt stå i kyl över natt.
Bärsås
Koka bären till såsen i tio minuter, mixa med stavmixer till en slät sås och kyl ner.
Häll över overnight oatsen före servering.
Mer från Förskolekokboken
Vi rekommenderar
Inspiration
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.