Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Oxbringa med rotsaker, persiljekräm och riven pepparrot

Recept skrivet av
Lithells
Mör sous vide-tillagad oxbringa serverad med buljongkokta rotsaker, frisk persiljekräm och ett sting av riven pepparrot – en klassisk rätt med modern elegans.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 1500 g Lithells oxbringa rimmad med sky, sous vide
  • 7 ½ dl sky (från oxbringan)
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 7 ½ dl vatten
  • 1 kg potatis
  • 500 g morot
  • 650 g rotselleri (ca 500 g utan skal)
  • 300 g rödlök
  • 2 dl riven pepparrot
  • 1 dl hackad persilja

Persiljemajonnäs

  • 400 g Gourmetservice Majonnäs äkta
  • 1 dl Persilja
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda eller mixa ner persiljan i majonnäsen.
  2. Skala och tärna potatis, morot och rotselleri i centimeterstora bitar. 
  3. Koka upp skyn från oxbringan tillsammans med vinäger och vatten.
  4. Lägg ner rotsakerna och koka i ca 15 minuter tills rotfrukterna är genomkokta.
  5. Skiva och bräck oxbringan snabbt på hög temperatur. 
  6. Servera oxbringen med rotsakerna i buljong och toppa med persilja och pepparrot.
  7. Servera med persiljemajonnäsen.

Artiklar i sortiment och fler recept från Lithells

Oxbringa rimmad sous vide ca 2,5kg
145169, LITHELLS, Europeiska unionen
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Majonnäs äkta 78% 5kg
463232, Gourmet Service, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Helstekt kotlettrad med spenattagliatelle och tomatsås diablo

Möra skivor sous vide-kotlettrad möter en eldig tomatsås med ölkorv, oliver och vitlök – en rätt som kombinerar finess med kraftfulla smaker. Enkelt, snyggt och gott!
Recept

Kycklingbröstfilé Tagliata

Den italienska rätten Tagliata har blivit en favorit runt om i världen. Här görs den med Kycklingfilé sous vide. Till det sötsyrliga ugnsbakade tomater, rostade pinjenötter och generöst med parmesan. Italienska smaker i all sin enkelhet. Buonissimo!
Recept

Krispig levaintoast med oxbringa

Krispig levainbröd toppat med rimmad oxbringa, smält ost, brynt lök, picklad rödlök och svartpepparmajonnäs – en smakrik toast med lyxig karaktär.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.