Mör sous vide-tillagad oxbringa serverad med buljongkokta rotsaker, frisk persiljekräm och ett sting av riven pepparrot – en klassisk rätt med modern elegans.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
1500 g Lithells oxbringa rimmad med sky, sous vide
7 ½ dl sky (från oxbringan)
3 msk äppelcidervinäger
7 ½ dl vatten
1 kg potatis
500 g morot
650 g rotselleri (ca 500 g utan skal)
300 g rödlök
2 dl riven pepparrot
1 dl hackad persilja
Persiljemajonnäs
400 g Gourmetservice Majonnäs äkta
1 dl Persilja
Salt och svartpeppar
Tillagning
Blanda eller mixa ner persiljan i majonnäsen.
Skala och tärna potatis, morot och rotselleri i centimeterstora bitar.
Koka upp skyn från oxbringan tillsammans med vinäger och vatten.
Lägg ner rotsakerna och koka i ca 15 minuter tills rotfrukterna är genomkokta.
Skiva och bräck oxbringan snabbt på hög temperatur.
Servera oxbringen med rotsakerna i buljong och toppa med persilja och pepparrot.
Servera med persiljemajonnäsen.
Artiklar i sortiment och fler recept från Lithells
Helstekt kotlettrad med spenattagliatelle och tomatsås diablo
Möra skivor sous vide-kotlettrad möter en eldig tomatsås med ölkorv, oliver och vitlök – en rätt som kombinerar finess med kraftfulla smaker. Enkelt, snyggt och gott!
Den italienska rätten Tagliata har blivit en favorit runt om i världen. Här görs den med Kycklingfilé sous vide. Till det sötsyrliga ugnsbakade tomater, rostade pinjenötter och generöst med parmesan. Italienska smaker i all sin enkelhet. Buonissimo!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.