Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Oxkind med potatispuré och portvinsky
Recept skrivet av
KLS
Välkomna in hösten med en mustig oxkind som serveras med en potatispuré och portvinsky.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
10 st sousvide oxkind Dalsjöfors á ca 175 g
Sås :
3 st morötter
7 st scharlottenlökar
5 st vitlöksklyftor
3-4 kvistar rosmarin
4-5 msk tomatpuré
12 dl rödvin
7,5 dl portvin
3 msk koncentrerad oxfond
2 tsk råsocker
8 msk smör
Olja till stekning
Salt och svartpepper
Potatispuré:
2,2 kg potatis
5 dl vispgrädde
Smör
Salt
Vitpeppar
Tillbehör:
20 små steklök
Bladspenat
Timjan
Tillagning
Såsen:
Skala och tärna morötter.
Skala och hacka scharlottenlök och vitlök fint.
Fräs morötter och scharlottenlök i stekpanna med lite olja i ca 5 minuter, med en minut kvar, lägg ned vitlök och rosmarin.
Blanda ner tomatpurén, rör runt och stek till den mörknat något.
Tillsätt rödvin, portvin, oxfond och skyn från oxkinderna samt rörsocker och låt det reducera till hälften.
Smaka av och tillsätt salt, peppar och eventuellt mer rörsocker, vispa ner smör före servering.
Potatispuré:
Skala och koka potatisen mjuk i ca 25-30 min.
Pressa potatisen genom en finmaskig sil.
Blanda i grädde och en klick smör.
Salta och peppar.
Tillbehör och kött:
Dela och stek smålök.
Värm upp de sousvidade oxkinderna i en ugnstemperatur på 150 grader i ca 15 minuter
Servering:
Lägg lite bladspenat på potatispurén, därefter oxkinderna.
Ringla över såsen och garnera med timjan och delade steklökar. Smaklig spis!
Artiklar från receptet | Fler recept från KLS
120526, Dalsjöfors, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Njurtapp
Njurtapp påminner om vilt eller inälvsmat. Det är en fantastisk mör köttdetalj som passar utmärkt att grilla.
Vi rekommenderar
Recept
Flapsteak med rostade grönsaker
Flapsteak med rostade grönsaker och ljummen svamp- & linssallad.