Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Oxkind med svamp och örtsmör
Recept skrivet av
Atria
Oxkind är en trendig restaurangdetalj med djup och fin nötsmak som tillsammans med svamp och örtsmör blir perfekt på höst- och vintermenyn.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
2 kg LITHELLS, oxkind, sous vide
Potatispuré
5 dl Mjölk
100 g Smör
2 kg Potatis, skalad
Salt & peppar
Svampgarnityr
200 g JOKKMOKK, vedrökt sidfläsk, tärnat
700 g Svamp, färsk, valfri
500 g Steklök, röd, hackad
Örtsmör
500 g Smör
3 msk Timjan, hackad
3 msk Salvia, hackad
3 msk Persilja, hackad
3 msk Oregano, hackad
4 st Vitlök, klyftor, pressade
Salt & peppar
Artiklar från receptet
119278, Lithells, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Tillagning
Skär upp oxkind i önskad storlek.
Koka potatis, värm mjölk tillsammans med smör, mosa potatisen och häll i mjölkblandningen, smaka av med salt och peppar.
Stek ihop svampgarnityret.
Värm köttet enligt instruktion i sin egen sky, servera med potatispuré och örtsmör.
Artiklar från receptet
119278, Lithells, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Fler recept & artiklar från receptet
Vi rekommenderar
Recept
Kycklingfilé med syrad grädde och dillolja
Med sous vide får du aldrig torr och tråkig kyckling. Här ett lyxigt men enkelt recept med kycklingfilé som smälter i munnen.
253132, Jokkmokks korv & rökeri, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Vi rekommenderar
Recept
Örtagårdsstek med krämig örtsås
Klassisk, långbakad stek av skinkfransyska som passar både som lunchrätt och på buffén.
Vi rekommenderar
Recept
Rimmad fläskbog med solmos och pepparrotscréme
Slow cooked fläskbog med hemlagat rotmos. Få husmansrätter är väl så välkända som denna? En perfekt höst- och vinterrätt.
Vi rekommenderar
Inspiration
Sous vide - varsam tillagning, mört kött
Att långsamt tillaga en råvara med full kontroll för att få ett perfekt resultat varje gång, det är sous vide! Oavsett om du lagar själv eller köper färdig sous vide har du en tillagning som sköter sig själv medan du gör annat. Här berättar Atria mer om möjligheterna med tillagningsmetoden och bjuder på inspirerande sous vide-recept.