Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Panerat ostron

Recept skrivet av
Arla
De panerade ostronen kan förvaras i frys tills de ska friteras inför servering. Både panering och tillbehör innehåller osten Havgus och olika sorters alger. Ostpärlorna imponerar och är vackra att toppa ostronen med. Då mycket är förberett är detta en både enkel och elegant rätt att ha på barmenyn.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 10 st ostron svenska gigas
  • vetemjöl
  • 2 st ägg, uppvispade
  • olja, till fritering
 
Ostpärlor (blir mer än till 10 port):
  • 100 g Arla Unika® Havgus 12
  • 100 g Arla Ko® Standardmjölk
  • 2 g agar agar
  • ca 0,5 liter kall neutral rapsolja (2°)
Picklad kålrabbi och alg:
  • 150 g risvinäger
  • 150 g vatten
  • 150 g strösocker
  • 6 g gul chili, delad
  • 6 g schalottenlök, skivad
  • 3 g vitlök, skivad
  • 100 g kålrabbi, fint tärnad

Tillagning

Öppna ostronen och häll av vätskan. Lägg ostronen på plåt och frys i chillblaster tills de är helst frysta.

Ostpärlor:

  1. Riv osten grovt. Koka upp mjölken och rör ner ost och agar agar. Ge allt ett uppkok och mixa slätt.
  2. Häll upp ostkrämen på flaska med pip. Låt svalna till ca 65–68°
  3. Se till att oljan är riktigt kall, ca 2°. (Får inte överstiga 3°.) Häll oljan i ett högre kärl. Droppa i ostkrämen så det bildas pärlor som lägger sig på botten.
  4. Ta upp med en hålsked och förvara i burk.

Picklad kålrabbi och alg:

  1. Koka upp lagen och sila av.
  2. Häll i två kärl och låt kallna. Pickla kålrabbin i ena och algen i det andra.
  3. Friterat ostron:
  4. Blanda ihop paneringen.
  5. Vänd de frysta ostronen i mjöl, uppvispat ägg och paneringen. Frys ev in igen och ta fram vid servering.
  6. Fritera i 150° olja till de börjar få färg. Lyft upp och lått rinna av på galler med papper.

Servering:

  1. Lägg gärna upp ostronskalen på torkad blåstång.
  2. Lägg picklad kålrabbi och alg i ostronskalen. Lägg på friterat ostron och toppa med ostpärlor och ev tryffeltång.

Artiklar från receptet

Hållbara Val
Ekologisk Havgus 12 2kg
421842, Arla Unika®, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • EU-ekologiskt
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Standardmjölk 3% 1L
528208, Arla Ko®, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • FSC Forest Steward Council Mix
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Arla

Recept

Ankkrokett med ostskum

Kroketter är en klassisk rätt att servera i baren. De är lätta att ha förberedda i frysen och friteras snabbt vid beställning. Lägg kroketterna med confiterat anklår på fräscha salladsblad och toppa med ostskum från sifonen som har smaksatts med osten Ask.
Recept

Osttoast med duxelles

Det här är en lyxig variant på grilled cheese. Osttoasten på briochebröd är välfylld med duxelles på skogschampinjoner, guancale, tryffel och långlagrad Svecia. En len och smakrik ostkräm serveras till. Toastan förvaras färdigmonterad i frysen och sedan läggs sista handen vid beställning. Enkelt och smidigt för barpersonalen!
Recept

Ört- och ostgratinerade blåmusslor

Kokta musslor i sitt skal täcks med ett smakrikt smör med örter, vitlök och den smakrika osten Guldklimp. Servera dem helt nygratinerade med bröd att doppa i det smälta smöret. En underbar rätt att erbjuda gästerna och ge dem en extra guldkant på barbesöket.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.