Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pannbiff på kornbulgur med lingon, picklad gurka, rotfrukter och rödvinssky

Recept skrivet av
Jens Paulsson, köksmästare på Bistrot hos Martin & Servera
Pannbiff på naturbetesfärs med Good Grains kornbulgur ger en härlig textur och smak, samtidigt som den är näringsrik och mättande. Kornbulgur ökar fiberinnehållet och ger en fullkornskänsla. Tillsammans med rårörda lingon, picklad gurka, rostade rotfrukter och rödvinsky blir rätten en komplett smakupplevelse.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner
 
Pannbiff
  • 1 kg naturbetesfärs
  • 800 g kokt Good Grains kornbulgur
  • 17 g salt
  • 3 g malen svartpeppar
  • 2 st ägg
  • 1 st hackad gul lök
Rårörda lingon
  • 300 g lingon
  • 150 g socker
Picklad gurka
  • 2 st gurkor
  • 100 ml ättika (12%)
  • 200 ml vatten
  • 150 g socker
  • 1 tsk salt
Rostade rotfrukter
  • 2kg blandade rotfrukter och lök (t.ex. potatis, morötter, palsternacka, schalottenlök)
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
Bistrots rödvinsky
  • 8 dl rödvin
  • 4 st rödlökar
  • 1 lagerblad
  • Några kvistar av timjan
  • 8 dl god kalvbuljong
  • 25gram smör
  • Salt och peppar

Tillagning

Pannbiff
  1. Stek den hackade gula löken i en panna tills den blir gyllenbrun.
  2. Blanda naturbetesfärs, kokt kornbulgur, stekt lök, salt, svartpeppar och ägg i en stor skål. Se till att allt är väl blandat.
  3. Forma smeten till pannbiffar i önskad storlek.
  4. Stek pannbiffarna i en panna på medelhög värme tills de är genomstekta och har en fin stekyta.
Rårörda lingon
  1. Blanda lingon och socker i en skål.
  2. Rör om tills sockret löst sig.
Picklad gurka
  1. Skiva gurkorna tunt.
  2. Koka upp ättika, vatten, socker och salt.
  3. Låt svalna något och häll över gurkskivorna.
  4. Låt stå i minst 30 minuter.
Rostade rotfrukter
  1. Skala och skär rotfrukterna i bitar.
  2. Blanda med olivolja, salt och peppar.
  3. Rosta i ugnen på 200°C i ca 30-40 minuter tills de är mjuka och gyllenbruna.
Bistrots rödvinsky
  1. Fräs löken riktigt mjuk i lite smör.
  2. Häll på vinet och låt reducera till hälften. 
  3. Lägg i timjan och lagerblad. 
  4. Tillsätt kalvfond och låt reducera till kraftig och god smak. 
  5. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Mixa i smöret med en stavmixer. 
  7. Smaka av med lite vinäger och salt. 
  8. Sila och servera.
 
Servering
  1. Servera pannbiffarna med rårörda lingon, picklad gurka, rostade rotfrukter och rödvinsky.
 

Artiklar från receptet

Nötfärs 10% naturbeteskött 2,5kg
456077, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Kött från Sverige
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Bulgur av korn HT 2kg
127561, Good Grains, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
  • Nyckelhålet
  • Svealand
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Hållbara Val
Lingon 2,5kg
525733, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • KRAV
  • EU-ekologiskt
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Strösocker 1kg
537282, Martin & Servera, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept med Good Grains kornbulgur

Recept

Kornbulgur-risotto med delikatessvamp och ostskum

Kornbulgur-risotto med ostskum ger en unik smak med Good Grains kornbulgur, vars skonsamma behandling bevarar näringsämnen. Toppad med bland annat picklade kantareller och balsamicokokta champinjoner, är denna rätt både god och snygg.
Recept

Rimmad kolja med röd curry och kornbulgur

Denna rätt kombinerar det bästa av asiatiska smaker med en modern twist. Good Grains kornbulgur är inte bara ett näringsrikt alternativ, utan också en hållbar och mångsidig ingrediens som ger en härlig textur och fyllighet till rätten.
Recept

Tabbouleh på kornbulgur

Denna tabbouleh, baserad på Good Grains kornbulgur, är en näringsrik och smakrik sallad som mättar. Med sin nötiga smak och fylliga textur är kornbulgur en perfekt bas, medan färsk persilja, tomater och syrlig citron skapar en uppfriskande balans. En mångsidig rätt som passar lika bra som en frisk förrätt, ett färgstarkt tillbehör eller en huvudattraktion på tallriken.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.