Pannbiff på naturbetesfärs med Good Grains kornbulgur ger en härlig textur och smak, samtidigt som den är näringsrik och mättande. Kornbulgur ökar fiberinnehållet och ger en fullkornskänsla. Tillsammans med rårörda lingon, picklad gurka, rostade rotfrukter och rödvinsky blir rätten en komplett smakupplevelse.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Pannbiff
1 kg naturbetesfärs
800 g kokt Good Grains kornbulgur
17 g salt
3 g malen svartpeppar
2 st ägg
1 st hackad gul lök
Rårörda lingon
300 g lingon
150 g socker
Picklad gurka
2 st gurkor
100 ml ättika (12%)
200 ml vatten
150 g socker
1 tsk salt
Rostade rotfrukter
2kg blandade rotfrukter och lök (t.ex. potatis, morötter, palsternacka, schalottenlök)
2 msk olivolja
Salt och peppar efter smak
Bistrots rödvinsky
8 dl rödvin
4 st rödlökar
1 lagerblad
Några kvistar av timjan
8 dl god kalvbuljong
25gram smör
Salt och peppar
Tillagning
Pannbiff
Stek den hackade gula löken i en panna tills den blir gyllenbrun.
Blanda naturbetesfärs, kokt kornbulgur, stekt lök, salt, svartpeppar och ägg i en stor skål. Se till att allt är väl blandat.
Forma smeten till pannbiffar i önskad storlek.
Stek pannbiffarna i en panna på medelhög värme tills de är genomstekta och har en fin stekyta.
Rårörda lingon
Blanda lingon och socker i en skål.
Rör om tills sockret löst sig.
Picklad gurka
Skiva gurkorna tunt.
Koka upp ättika, vatten, socker och salt.
Låt svalna något och häll över gurkskivorna.
Låt stå i minst 30 minuter.
Rostade rotfrukter
Skala och skär rotfrukterna i bitar.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen på 200°C i ca 30-40 minuter tills de är mjuka och gyllenbruna.
Bistrots rödvinsky
Fräs löken riktigt mjuk i lite smör.
Häll på vinet och låt reducera till hälften.
Lägg i timjan och lagerblad.
Tillsätt kalvfond och låt reducera till kraftig och god smak.
Smaka av med salt och peppar.
Mixa i smöret med en stavmixer.
Smaka av med lite vinäger och salt.
Sila och servera.
Servering
Servera pannbiffarna med rårörda lingon, picklad gurka, rostade rotfrukter och rödvinsky.
Kornbulgur-risotto med ostskum ger en unik smak med Good Grains kornbulgur, vars skonsamma behandling bevarar näringsämnen. Toppad med bland annat picklade kantareller och balsamicokokta champinjoner, är denna rätt både god och snygg.
Denna rätt kombinerar det bästa av asiatiska smaker med en modern twist. Good Grains kornbulgur är inte bara ett näringsrikt alternativ, utan också en hållbar och mångsidig ingrediens som ger en härlig textur och fyllighet till rätten.
Denna tabbouleh, baserad på Good Grains kornbulgur, är en näringsrik och smakrik sallad som mättar. Med sin nötiga smak och fylliga textur är kornbulgur en perfekt bas, medan färsk persilja, tomater och syrlig citron skapar en uppfriskande balans. En mångsidig rätt som passar lika bra som en frisk förrätt, ett färgstarkt tillbehör eller en huvudattraktion på tallriken.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.