Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Pannoumispett med salsa och tabboulé
Recept skrivet av
Skånemejerier
Heta spett som tillagas på grill eller i ugn med afrikanska smaker.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
1 kg Pannoumi Stek & Grillost, tärnad (40 kuber)
800 g cocktailtomater (40 st)
300 g rödlök, klyftad
100 ml olja
20 korta grillspett
Till salsan:
100 g lök, finhackad
20 g vitlök, finhackad
100 ml olja
15–45 g sambal oelek
30 ml röd vinäger
25 g socker
5 g spiskummin, mald
5 g koriander, mald
5–10 g rökt paprikapulver
3–5 g torkad oregano
800 g krossade tomater
Till tabboulén:
400 g bulgur
200 g bredbladig persilja, hackad
250 g lök, hackad
500 g tomat, tärnad
200 ml pressad citron
200 ml olivolja
Tillagning
Koka bulguren enligt anvisningarna, låt rinna av och kallna.
Blanda försiktigt i resterande ingredienser till tabboulén och smaka av med salt och svartpeppar.
Fräs lök och vitlök i oljan några minuter.
Slå i resterande ingredienser till salsan och låt koka i 20 minuter. Blir såsen för tjock så späd med lite vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär Pannoumin i 40 bitar.
Trä upp ost, tomater och rödlök på spett.
Pensla med olja och grilla dem på grill eller i het ugn.
Servera spetten på tabboulén med lite varm salsa.
I sortimentet
432809, SKÅNEMEJERIER, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Fler recept från Skånemejerier
Vi rekommenderar
Recept
Friterad Pannoumi med coleslaw och chilidipp
Krispiga Pannoumistavar att dippa. Gott som tilltugg eller aptitretare.
Vi rekommenderar
Recept
Pannoumi med pico de gallo och guacamole
Grillost på Argentinskt vis. Syrligt, friskt och hett.
Vi rekommenderar
Recept
Poké bowl
Den Hawaiianska, fräscha klassikern i ny tappning.