Stek och ös i rikligt med smör och vitlök/örter tills fin färg.
Lägg på plåt, häll smöret över och baka på 100º i ugn till 63º innertemp, vila 5 min, dela på längden.
Svartrot med citrongele och timjan
Skölj, skala och skär svartrötterna i ca 15 cm långa bitar, ändarna skivas upp och används till linserna, koka mjuka i vatten, smör, salt och lite socker.
Framtill - stek i smör, pensla med gelen och strö på timjan, flingsalt och svartpeppar.
Citrongele
Koka upp, tillsätt agar, kyl tills den sätter sig.
Mixa slät och vacca ur 2 ggr så den blir klar.
Svartrotskräm
Dela ner rötterna och koka mjuk i mjölk/grädde, sila och mixa upp med smör.
Smaka av med salt och vinäger.
Linser
Sautera lök och svartrot i smör, blanda i linser och hasselnöt vänta med gräslök till slutet. smaka av med 1-2-3 lag och salt.
Fågelsky
Bryn lök, vitlök i lite olja och släck med vinäger.
Slå på sherryn och koka ur alkoholen, häll i fonden och reducera till bra konsistens.
När såsen känns bra, dra av från plattan och lägg i timjan, tomat, vårlök, svartpeppar och låt stå i 30 minuter, sila av, smaka av med salt.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.