Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pasta Delize med bönfyllning

Recept skrivet av
Rama Professional
En härligt krämig och mustig rätt omtyckt av många. Fyllningen och tomatsåsen går att variera utefter vad säsongen bjuder på. I det här recepten görs en helt vegetarisk fyllning men den kan blandas ut med mer eller mindre kött.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
Kräm
  • 450 g Svamp (valfri sort) 
  • 500 g Stora vita böner (förkokta) 
  • 30 g Rama Stek, Mat & Bak (att steka i) 
  • 1,2 dl Rött matlagningsvin 
  • 200 g Gul lök 
  • 20 g Vitlök 
  • 3 dl Rama Mat 15% 
  • 1 tsk Kinesisk soya 
  • 3 msk Grönsaksfond 
  • ca 1 g Timjan eller oregano, efter smak 
  • 400 g Lasagneplattor 
  • 2 ½ st Zucchini 
 
Tomatsås 
  • 1,5 kg Passerade tomater 
  • 250 g Gul lök 
  • 30 g Vitlök 
  • 20 g Rama Mat&Bak (att steka i) 
  • Tomatpuré 70 g
  • 2 msk Scharlottenlöksfond 
  • 250 ml Rama Mat 15% 
  • 10 g Fryst basilika 
  • 1,5 dl Vatten 
  • 50 g Violife Original Block eller testa en blandning med vanlig ost

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Tomatsås: Skala och finhacka löken och vitlöken och stek mjuk i Rama matfett. 
  3. Tillsätt tomatpurén och fräs den i någon minut. 
  4. Tillsätt basilikan, fonden, vattnet, salt och peppar. Låt småputtra under lock i minst 30 min.
  5. Kräm: Ansa och hacka svampen. Finhacka löken och vitlöken
  6. Stek löken mjuk i Rama matfett tillsammans med svampen. 
  7. Tillsätt matlagningsvinet, fonden, Rama Mat 15%, bönerna, salt, peppar och örter efter smak. Låt puttra några minuter. 
  8. Mixa allt till en slät kräm och låt svalna helt innan den hälls över i en spritspåse.
  9. Rullarna: Hyvla zucchinin tunt
  10. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda. Lägg gärna zucchinin underst för att på fin färg på rulladerna. 
  11. Spritsa ut krämen i en längd på ena kortsidan och rulla ihop. Ev. att man brer ut krämen över hela plattan och sedan rullar ihop den. 
  12. Dela i önskad storlek. 
  13. Riv Violife Original Block.
  14. Lägg ett lager tomatsås i bottnen av en ugnsfast form och placera sedan ut rulladerna. Häll över mer tomatsås och toppa med riven ost.
  15. Ställ in formen i mitten av ugnen på 200°C i ca 25–30 min.
  16. Täck gärna blecket med aluminiumfolie de första 10 minuterna. Den rivna Violifen gynnas av fukten och smälter då ut lättare.

Artiklar från receptet och fler recept från Rama Professional

Rama Professional Stek, Mat & Bak 2,5kg
117328, Rama Professional, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • Vegetarisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Rama Professional Mat 15% 1L
111661, Rama Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Vegetarisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Recept

Basrecept vitvinsås

En klassisk vitvinssås som passar till både fisk och gröna rätter. Gör en bas och smaksätt på olika sätt. Exempelvis mixa ner färska örter som basilika och dragon, gör likt en Sandefjordsås med tångkaviar och gräslök eller för hetta sambal oelek.
Recept

Banana bites med chokladsås och glass

Använd bananer som börjar bli bruna och skapa en servering full av små frasiga banana bites med en touch av apelsin. Tillsammans med en len chokladsås, glass och Rama Visp så blir det en perfekt efterrätt för sharing.
Recept

Svinnsmart blomkålssoppa med grönsaksspett och kryddsmör

En krämig blomkålssoppa som fungerar vid alla tillfällen och innehåller ingredienser som finns att få tag på året runt. Ta tillvara på blasten, rosta den och använd den till att garnera med. Denna rätt passar alla oavsett allergier!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.