Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pastasallad med varmrökt lax och pestoaioli

Recept skrivet av
Barilla
Sätt pasta på take away menyn! Håll nere antalet ingredienser - med Barillas tomatsåser, pesto och en bechamelsåsbas, 2–3 proteiner och 3–5 säsongsgrönsaker kan du enkelt variera din meny med goda och kreativa rätter. Här är ett exempel på pastasallad som lätt går att variera.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
 
Pestoaioli
  • 4 ½ dl (4,5 l) majonnäs
  • ¾ dl (7,5 dl) crème fraiche
  • rivet skal av 2 (20) citroner
  • 8 g (80 g) vitlök
  • 50 g (500 g) Barilla Pesto alla Genovese
  • salt och peppar
Citronette
  • 1¾ dl (17,5 dl) olivolja
  • 5 msk (7,5 dl) citronsaft
  • 2 msk (3 dl) honung
  • ½ tsk (5 tsk) salt
  • ¾ tsk (7,5 tsk) grovmalen
  • svartpeppar
  • 180 g (1,8 kg) rödlök
Pastasallad
  • 800 g Barilla Cellentani
  • 250 g gurka
  • 300 g körsbärstomater
  • 300 g orange paprika
  • 250 g sojabönor, tinade
  • 100 g ärtskott
  • 700 g varmrökt lax

Tips för take away

Förberedelser

  • Pestoaiolin kan blandas ihop dagen före.
  • Förkoka pastan enligt expressmetoden, en minut kortare än anvisningen på förpackningen och kyl ner direkt.

Vid beställning

  • Lägg upp rätten kall i take away-förpackningar.
  • Lägg pestoaiolin i separat förpackning.
 

Tillagning

Pestoaioli

  1. Blanda majonnäs, crème fraiche, citronskal, riven vitlök och pesto.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Citronette

  1. Vispa ihop citronsaft, olivolja, honung och smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och skiva löken och lägg ner i citronetten.
  3. Låt marinera i 10 minuter.

Pastasallad

  1. Tillaga pastan enligt expressmetoden, en minut kortare än anvisningen på förpackningen.
  2. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Dela gurkan i bitar och blanda med halverade tomater, strimlad urkärnad paprika, sojabönor och ärtskott.
  4. Blanda ihop grönsakerna med citronetten och pastan.
  5. Dela laxen i bitar och servera tillsammans med pastasalladen och pestoaiolin.

Tips!

  • Toppa gärna salladen med rostade solroskärnor för lite krisp och smak.
  • Pastasalladen passar även till halstrad, gravad eller kallrökt lax samt räkor.
  • Pestoaiolin passar även bra som sås till fisk, kyckling och kallskuret som charkuterier och rostbiff.
 

Tips för take away

Förberedelser

  • Pestoaiolin kan blandas ihop dagen före.
  • Förkoka pastan enligt expressmetoden, en minut kortare än anvisningen på förpackningen och kyl ner direkt.

Vid beställning

  • Lägg upp rätten kall i take away-förpackningar.
  • Lägg pestoaiolin i separat förpackning.
 

Artiklar från receptet

Pasta Cellentani 5kg
569327, Barilla, Italien
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Pesto Genovese 500g
260398, Barilla, Italien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept av Barilla

Recept

Olivslungad sedanini med kryddiga vegobullar

En sofistikerad, modern och vegetarisk variant av den svenska klassikern köttbullar med makaroner där naturlig sälta från oliver och frisk citruskräm lyfter smakerna till helt nya höjder.
Recept

Krämig linguine med burrata och grillad nektarin

Enkel och god vegetarisk pasta som förgylls av krämig burrata samt ljumna och vackert sotade nektariner. Italiensk sommarkänsla på en tallrik!
Recept

Bowl med fusilli, picklad zucchini och pestomajonnäs

En vacker vegetarisk bowl fylld till bredden med goda smaker och spännande texturer. Proppad med naturligt mättande protein passar den lika bra till lunch som till middag.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.