Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Persiljejärpar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt.
Ingredienser
Persiljejärpar
700 g Formbar Vegofärs (Anamma)
400 g Vegoskinkfärs (Anamma)
200 g Klassiskt Potatismos (FELIX)
80 g Majonnäs
50 g Rostad lök
50 g Bladpersilja, hackad 8 g Salt
1 g Svartpeppar
Gräddsås
300 g Vatten
200 g Matlagningsgrädde 15% fett
20 g Majsstärkelse
40 g Lökfond eller grönsaksfond koncentrat
10 g Ättiksprit
20 g Svart Vinbärsgelé (ÖNOS)
3 g Joderat salt
Till Servering
1,8 kg Potatis, kokt
300 g Lingonsylt (ÖNOS)
Tillagning
Persiljejärpar
Se till att vegofärserna är tinade innan du blandar ihop dem. Rör ner det kalla potatismoset.
Tillsätt majonnäs, bladpersilja och den rostade löken i vegofärsblandningen.
Smaka av med salt och peppar.
Forma till järpar i färsformmaskin eller med spritspåse.
Stek järparna gyllenbruna i rapsolja eller baka av i ugnen på 175°C i ca 15 minuter eller tills en innertemperatur av 72°C
Gräddsås
Koka upp vattnen och flytande grönsaksfond.
Red av med majsstärkelse.
Häll i grädde och låt koka upp.
Tillsätt ättikssprit och svartvinbärsgelé
Smaka ev av med salt eller lite extra grönsaksfond.
Tips ! Använd gärna överbliven kokt potatis eller potatismos som utdrygning i färsen.
406330, Anamma, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
252748, Anamma, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
117424, Felix, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
Fler recept från Orkla FoodSolutions
Vi rekommenderar
Recept
Vegonuggets Ärta med grönkål & rödbeta
En matigare sallad med ärta som bas.
Vi rekommenderar
Recept
Nybakad Vegoschnitzel med ljummen potatissallad och örtkräm
Servera som huvudrätt på menyn och sätt kött som ett alternativ för de gäster som hellre önskar det.