Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pilgrimsmusslor med beurre blanc

Recept skrivet av
Elisabeth Johansson
Lyxiga pilgrimsmusslor med svart kaviar och härlig smörsås – en klassisk sås som även kallas beurre blanc.

Ingredienser

  • 10 färska pilgrimsmusslor
  • smör och olja att steka i
  • salt
  • peppar

Beurre blanc sås

  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • ¾ dl vispgrädde
  • 200 g smör
  • ½ msk citronsaft
  • 30 g Carelian Caviar eller annan svart kaviar

Till servering

  • grovt salt
  • körvel
  • rom

Tillagning

Beurre blanc sås

  1. Blanda lök, vinäger och vitt vin och koka ihop till hälften.
  2. Häll i grädden, koka i ytterligare ett par minuter.
  3. Sänk till medelvärme och montera i smöret lite i taget, under kraftig vispning.
  4. Vänd ner 20 g av rommen precis innan servering, garnera med resten.

Pilgrimsmusslorna

  1. Öppna musslorna och rensa bort det bruna och muskelfästena.
  2. Stek pilgrimsmusslorna i het panna i smör och olja. Salta och peppra.
  3. Sänk temperaturen en aning i pannan och stek romsäckarna försiktigt så att de inte spricker. Salta och peppra igen.

Vid servering

  1. Lägg upp skalen på en bädd av grovt salt.
  2. Lägg pilgrimsmusslorna i skalen.
  3. Häll på såsen och garnera med körvel och rom.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.