Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Lyxiga pilgrimsmusslor med svart kaviar och härlig smörsås – en klassisk sås som även kallas beurre blanc.
Ingredienser
10 färska pilgrimsmusslor
smör och olja att steka i
salt
peppar
Beurre blanc sås
2 schalottenlökar, hackade
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
¾ dl vispgrädde
200 g smör
½ msk citronsaft
30 g Carelian Caviar eller annan svart kaviar
Till servering
Tillagning
Beurre blanc sås
Blanda lök, vinäger och vitt vin och koka ihop till hälften.
Häll i grädden, koka i ytterligare ett par minuter.
Sänk till medelvärme och montera i smöret lite i taget, under kraftig vispning.
Vänd ner 20 g av rommen precis innan servering, garnera med resten.
Pilgrimsmusslorna
Öppna musslorna och rensa bort det bruna och muskelfästena.
Stek pilgrimsmusslorna i het panna i smör och olja. Salta och peppra.
Sänk temperaturen en aning i pannan och stek romsäckarna försiktigt så att de inte spricker. Salta och peppra igen.
Vid servering
Lägg upp skalen på en bädd av grovt salt.
Lägg pilgrimsmusslorna i skalen.
Häll på såsen och garnera med körvel och rom.