Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptet är framtaget till Förskolekokboken och är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

Lagom åt: 10 barnportioner
  • 1 pkt torrjäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker
  • 12–15 dl vetemjöl
FYLLNING
  • 2 dl ketchup
  • 3 dl lagrad ost
  • 2 msk oregano
  • valfria rester*
  • ev. 1 st ägg

Tillagning

  1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, salt och socker. Tillsätt mjölet i omgångar tills degen håller ihop fint. Arbeta degen i cirka fem minuter i maskinen och låt sedan jäsa i cirka 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och täck med ketchup, ost, oregano och valfri fyllning*. Rulla ihop och lägg i formar eller på bakplåtspapper. Jäs en omgång till i cirka 30 minuter.
  3. Pensla eventuellt med ägg och strö på lite riven ost och oregano.
  4. Grädda bullarna i cirka 10–12 minuter på 200 grader tills bullarna har fått fin färg.
*Till exempel vegetarisk köttfärssås, sojafärs från tacolunchen eller mixade soltorkade tomater.

Mer om Förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.