Portvin- och champinjonsås är en utsökt följeslagare till alla sorters kött. Denna rika och mustiga sås lyfter smaken till nya höjder med sina djupa smaker och eleganta undertoner från portvinet. En smakfull upplevelse utöver det vanliga.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
400 g champinjoner, skivade
3 dl portvin, rött
60 g russin
2 st schalottenlök, hackad
9 dl vatten
75 ml Touch of Taste Brun Kalvfond
25 g smör
Tillagning
Blötlägg champinjoner och russin i portvin. Låt stå i minst 2 timmar.
Fräs lök i smör i ett par minuter.
Tillsätt champinjon, russin och portvinsblandningen.
Koka upp och låt koka ner i ca 5 minuter.
Häll i fond och vatten. Låt koka upp igen och koka såsen på svag värme i ca 15 minuter.
Red av med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar.
Krämig sås där curry och äpple ger en balans mellan krydda och sötma. Perfekt till schnitzel där den smakrika såsen ger en rätt som tilltalar både stora och små.
Gul lök, röd paprika, chili och vitlök fräses tills de är mjuka, och tillsammans med krossade tomater och Touch of Taste Brynt Lökfond, blir det en smakrik sås. Svarta bönor och koriander tillsätts för textur och frisk smak som passar perfekt till exempelvis vegetariska biffar.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.