Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Prosociano wedgepaj och tomatsallad

Recept skrivet av
Violife Professional
Vem kan motstå en klassisk ostpaj? Prova Adam Thulins växtbaserade variant, skapad i samarbete med Violife Professional. Efter många experiment har Adam utvecklat ett fantastiskt recept. Den salta och krämiga pajen serveras med en syrlig och lite besk sallad.

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

Pajdeg

  • 600 g Flora Plant B+tter 
  • 900g vetemjöl 
  • 200 g havredryck 
  • 15 g salt 

Fyllning

  • 750 g Flora Plant Visp 31% 
  • 450 g kallt vatten 
  • 750 g Violife Creamy 
  • 180 g olivolja 
  • 270 g kikärtsmjöl 
  • 500 g Violife Prosociano, finriven 
  • 37 g finrivna vitlöksklyftor 
  • salt och svartpeppar

Tomatsallad

  • 5 röda endiver (ca 1 kg) 
  • 3 gula tomat (ca 60 g) 
  • 3 gröna tomat (ca 60 g) 
  • 3 röda tomat (ca 60 g) 

Dressing

  • svart balsamicovinäger 
  • olivolja 
  • salt och svartpeppar

Tillagning

Paj

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Mixa samman Flora Plant B+tter, mjöl och salt, tillsätt havregryn och mixa till homogen deg. 
  3. Kavla ut degen ca ½ cm tjock. Lägg i en pajform, nagga och baka av ca. 15 minuter. 
  4. Mixa samman alla ingredienser till fyllningen, smaka av med salt och peppar. 
  5. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och baka ca 35 - 45 minuter eller tills pajen fått fin färg och har satt sig. Låt svalna.

Tomatsallad och dressing

  1. Plocka endivebladen och lägg i en bunke. Skär tomaterna i grova oregelbundna bitar och lägg i bunken. 
  2. Dressa med balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Från receptet

Violife Creamy Original flavor 500g
419432, Violife, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Halal
  • Kosher
  • Vegan
  • Vegetarisk
  • Vegan society
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Flora Buttery & Creamy 500g
123850, Flora, Tyskland
{{jmfprisString}} {{jmfPrisDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Flora Professional Plant Visp 31% 1L
405167, Flora Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Violife Prosociano 150g
491951, Violife, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Halal
  • Kosher
  • Vegan
  • Vegan society
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept från Violife Professional

Recept

Champinjontoast med miso

Japaninspirerad svensk klassiker – precis så gott som det låter! Skogschampinjon-toast som kan göras året runt här med det lilla, lilla extra… miso, timjan och citron blir en riktigt god kombination!
Recept

Växtbaserad tortellini

Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Recept

3 x Creamy pinchos

Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Recept

Svamprisotto med långlagrad prästost och kotlettrad

Scans kotlettrad sous vide är ett saftigt fläskkött som gör sig fint på kvälls­menyn för att kunna erbjuda lyxiga och välarbet­ade rätter till bra pris. Snabbt glaserad med höga ­smaker blir den ett ­perfekt ­komplement till en klassisk risotto – i svensk tappning förstås.
 
 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.