Vem kan motstå en klassisk ostpaj? Prova Adam Thulins växtbaserade variant, skapad i samarbete med Violife Professional. Efter många experiment har Adam utvecklat ett fantastiskt recept. Den salta och krämiga pajen serveras med en syrlig och lite besk sallad.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Pajdeg
600 g Flora Plant B+tter
900g vetemjöl
200 g havredryck
15 g salt
Fyllning
750 g Flora Plant Visp 31%
450 g kallt vatten
750 g Violife Creamy
180 g olivolja
270 g kikärtsmjöl
500 g Violife Prosociano, finriven
37 g finrivna vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
Tomatsallad
5 röda endiver (ca 1 kg)
3 gula tomat (ca 60 g)
3 gröna tomat (ca 60 g)
3 röda tomat (ca 60 g)
Dressing
svart balsamicovinäger
olivolja
salt och svartpeppar
Tillagning
Paj
Sätt ugnen på 200°C.
Mixa samman Flora Plant B+tter, mjöl och salt, tillsätt havregryn och mixa till homogen deg.
Kavla ut degen ca ½ cm tjock. Lägg i en pajform, nagga och baka av ca. 15 minuter.
Mixa samman alla ingredienser till fyllningen, smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och baka ca 35 - 45 minuter eller tills pajen fått fin färg och har satt sig. Låt svalna.
Tomatsallad och dressing
Plocka endivebladen och lägg i en bunke. Skär tomaterna i grova oregelbundna bitar och lägg i bunken.
Dressa med balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Japaninspirerad svensk klassiker – precis så gott som det låter! Skogschampinjon-toast som kan göras året runt här med det lilla, lilla extra… miso, timjan och citron blir en riktigt god kombination!
Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Svamprisotto med långlagrad prästost och kotlettrad
Scans kotlettrad sous vide är ett saftigt fläskkött som gör sig fint på kvällsmenyn för att kunna erbjuda lyxiga och välarbetade rätter till bra pris. Snabbt glaserad med höga smaker blir den ett perfekt komplement till en klassisk risotto – i svensk tappning förstås.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.