Här har Sebastian Gibrand, mästerkocken från det Svenska Kocklandslaget, skapat ett lyxigt recept som passar bra på buffén. Fläsksvålarna dippas i den vackra, gröna dillsåsen som tillfredsställer både smaklökarna och ögonen.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Puffade fläsksvålar
200 g fläsksvål
1 liter olja till fritering
salt
Dill- och ättiksdipp
2 äggulor
30 g dill
2 dl rapsolja
4 g ättika
salt och peppar
Tillagning
Fläsksvålar
Börja med att skrapa bort så mycket fett som möjligt från svålen.
Koka sedan svålen i lättsaltat vatten tills att svålen nästan faller sönder.
Lägg upp på bakplåtspapper och torka i ugn 60° över natten.
Fritera sedan i olja på 180° tills svålen "puffar" och blir vit och porös.
Smaka av med salt.
Dill- och ättiksdipp
Värm oljan till 72° slå över dillen och mixa väl, sila.
Mixa sedan äggula, ättika, och salt slätt.
Montera med olja, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
Du har artiklar i kundvagnen. Byte av datum innebär att hela ordern får ett nytt leveransdatum.
Din kundvagn är redan godkänd. För att se order gå till Mina beställningar under Mina sidor.
Det finns artiklar i din kundvagn, vill du gå till den?
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.