Blanda socker, rabarber, stjärnanis och urskrapad vanilj i en gryta.
Koka försiktigt till en kompott, ca 15 minuter.
Kyl.
Ingefärskaka
Sätt ugnen på 175° C.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsatt det avsvalnade smöret och kaffet och blanda om väl.
Blanda ner mjöl, bakpulver och ingefäran, samt sist ingefärslagen.
Rör smeten klumpfri.
Häll i smeten i den förberedda formen.
Grädda omedelbart i cirka 45 minuter på galler i mitten av ugnen.
Låt den färdiga kakan svalna under 5 minuter innan den stjälpes upp på lätt sockrat smörpapper. Lägg gärna ett smörgåspapper över medan kakan kallnar fullständigt.
Bryt kakan i bitar.
Vid servering
Lägg upp rabarberkrämen i en djup tallrik.
Servera med vaniljglass, hallon, mixade frystorkade hallon och röd oxalis.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.