Upptäck ett smakrikt och rustikt snacks där rågpannbröd möter söt, bakad rotselleri, frisk pepparrot och dill. Perfekt som en liten aptitretare eller till minglet. Servera de ljumna bröden med en klick smetana och låt gästerna njuta av en modern tolkning av klassiska råvaror.
Ingredienser
Lagom åt: 10 portioner
Bakad rotselleri
1 rotselleri a ca 800 g
3 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
salt
Pannbröd
100 g Warbro kvarn rågmjöl
100 g Warbro kvarn grovt vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ¾ dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
25 g smör
salt och olivolja
Till servering
1 dl smetana
1 bit pepparrot
1 dillkvist
Tillagning
Bakad rotselleri
Baka rotsellerin på 200 C i ca 1 ½ timme tills den är genombakad.
Låt den svalna och skär sedan bort skalet.
Tärna rotsellerin och blanda den med citronsaften och olivoljan.
Smaka av med salt.
Pannbröd
Blanda mjöl med bakpulver och en nypa salt.
Tillsätt yoghurten och blanda ihop till en smidig deg.
Dela degen i 20 bitar och rulla de till bollar.
Kavla ut ca 2 m.m. tunna ovala portionsbröd.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur.
Stek bröden i olivolja ett par minuter på varje sida.
Krossa vitlöksklyftan och lägg den i en kastrull med smöret.
Koka upp smöret och pensla sedan bröden med smöret före servering.
Till servering
Toppa bröden med rotsellerin, smetana, riven pepparrot och små dillkvistar.
Tips
Bröden går bra att göra dagen före och så värmen man snabbt upp dom och penslar med vitlökssmöret före servering.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.