Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Renkalvinnanlår

Recept skrivet av
Köksbaren
Serveras med jordärtskockscrème med Västerbottensost, jordärtskockschips, bakad jordärtskocka, svartkålLångpepparsky

Ingredienser

Lagom åt: 10 portioner

  • 11,5 kg renkalvinnanlår
  • 2 kg jordärtskocka
  • 1 liter vispgrädde
  • 500 g riven Västerbottensost
  • 500 g svartkål
  • 1 liter demi glace
  • 25 g långpeppar
  • God rödvinsvinäger
  • 200 g plockad körvel

Tillagning

  1. Skölj och putsa jordärtskockorna.
  2. Skiva 100 g av skockorna tunt på mandolin och fritera till chips.
  3. Dela upp resten av skockorna i två ugnsformar, salt och peppra. Slå på grädden i en av formarna och ringla olja över de andra. Baka i 200 ° varm ugn till genombakade.
  4. Lyft upp jordärtskockorna som är bakade i grädde och mixa till en slät crème, smaksätt med Västerbottensost, salt och peppar, justera konsistensen med grädden och passera genom sil.
  5. Låt de andra skockorna svalna och dela dem sedan på mitten.
  6. Reducera demi glacen med långpeppar till fin konsistens, smaka av med vinäger och salt.
  7. Sila. Skölj och repa svartkålen.
  8. Stek de delade skockorna till fin färg och vänd ner svartkålen, salta och peppra.
  9. Putsa renen fri från eventuella hinnor, salta och peppra.
  10. Stek eller grilla renkalvinnanlåret, baka sedan i 120° varm ugn till innertemperatur på 44°, låt vila.
  11. Vid servering: lägg en sked med varm jordärtskockscrème i mitten på tallriken, lägg sedan de stekta skockorna och svartkålen, tranchera renen och lägg på skockorna, toppa med chipsen, garnera med körvel och skeda över varm sky.
Dryckestips: Barolo från Piemonte

Mer från Köksbaren

Recept

Tartar på sotat rådjur

På Köksbaren finns alltid tisdagsråbiffen - men tolkas olika varje tisdagkväll. Här serveras den med lök, dijonsenap, picklesgurka, kapris, beta, krassemajonnäs och pepparrot.
Recept

Röding och Kalixlöjrom

Serveras med kantareller, dill, mandelpotatis och brynt Sandefjordsås.
Recept

Berusad bulle

Servera med hjortron och vaniljglass.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.