Kokt rimmad fläskbog med primörer i buljong och dillyoghurt. Smakrik och uppskattad lunchklassiker som passar utmärkt med milda och varsamt tillagde primörer och dillyoghurt.
Ingredienser
10 portioner
1500 g Lithells rimmad fläskbog med sky, sous vide
7,5 msk kycklingbuljong
2,5 dl sky från fläskbogen
500 g färskpotatis, kokt
10 st sparris
10 st primörmorötter
10 st färsklökar
2,5 msk bladpersilja
5 dl yoghurt, grekisk
5 msk dill, finhackad
salt
Tillagning
Skiva potatisen i ½ centimeter tjocka skivor.
Skär bort de nedersta centimetrarna från sparrisen och skär sedan sparrisen i sneda 2 centimetersbitar.
Skala och skär sneda 2 centimeter bitar av morötterna.
Skär bort den översta blasten från färsklöken och skiva resterande.
Skiva fläskbogen i ½ centimeter tjocka skivor. Blanda kycklingbuljongen med fläskbogsskyn i en vid kastrull och koka upp.
Lägg ner potatis och morötter och koka i 1 minut. Lägg ner den skivade fläskbogen, sparrisen och färsklöken och koka i ytterligare 2 minuter.
Blanda dillen med den grekiska yoghurten och smaka av med salt.
Servera fläskbogen och primörerna i en djup tallrik tillsammans med buljongen och toppa med dillyoghurten.
Denna höstiga, lyxigt möra och saftiga rätt på oxbringa sous vide gör sig fint på à la cartemenyn. Recept av Marcus Nemrin på Sofiero slottsrestaurang.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.