Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rödbetsrårakor med äppeltzatziki

Recept skrivet av
Emil Spanos
Receptet är skapat för 10 barnportioner.

Ingredienser

Rårakor

  • 750 g rödbetor
  • 400 g potatis
  • 200 g palsternacka
  • ½ dl grönsaksbuljong
  • 1 dl maizena
  • 2 msk flytande
  • honung
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar

Äppeltzatziki

  • 1 ½ st äpple
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk olivolja
  • 2 krm timjan
  • 3 dl yoghurt, 10%
  • salt

Tillagning

Rårakor

  1. Skala och riv rödbetorna i en bunke på den grova sidan av rivjärnet. Salta lite och ställ åt sidan i cirka 20 minuter.
  2. Riv de övriga rotfrukterna och blanda med buljong, maizena, honung och kryddor. 
  3. Pressa ur vattnet från rödbetorna och vänd ner.
  4. Forma till rårakor och stek på medelvärme cirka fyra minuter på varje sida.

Äppeltzatziki

  1. Riv äpplet grovt, häll citronsaften på äpplet och rör om
  2. Skala och riv vitlöken. 
  3. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  4. Servera rödbetsrårakorna med couscous och äppeltzatziki.

Mer från Förskolekokboken

Inspiration

Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor

Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.